ȘtiriSustenabilitate

Motorina HVO certificată pentru Scania Euro VI

Scania a dat undă verde utilizării pe gama sa de propulsoare Euro VI a motorinei sintetice obținută din surse regenerabile sau mai simplu spus, motorină HVO.

Vehiculele care utilizează motorină HVO pot în condiții optime să obțină o reducere a dioxidului de carbon cu până la 90 de procente. Motorina HVO nu afectează caracteristicile vehiculelor și nici cerințele de mentenanță.

Motorina HVO certificată pentru Scania Euro VI

La începutul acestui an, Scania a aprobat folosirea motorinei HVO pe toată gama de vehicule Euro V și pentru toate tipurile de operațiuni. În cooperare cu clienții săi, compania suedeză a inițiat în Suedia un test în teren în care a implicat 100 de camioane Euro VI.

Motorina HVO este un biocombustibil de care s-a discutat mult în ultimii ani, iar un număr însemnat de producători de top au certificat-o pe gamele lor de camioane.

Motorina HVO este obținută prin hidrotratarea materialelor regenerabile prime, cum ar fi grasimile vegetale și animale sau a uleiului de rapiță, acesta fiind un proces altenativ al esterificării, proces prin care este obținută bio motorina. Hidrogen gazos este folosit pentru a crea lanțuri de hidrocarburi care imita motorina clasică.

Asta înseamnă că acest tip de combustibil alternativ poate fi distribuit și utilizat în același mod ca și motorina clasică, inclusiv în ceea ce privește proprietățile sale termo și de depozitare.

Certificarea HVO completează gama actuală Scania Euro VI și motoare ce funcționează cu combustibili alternativi. Scania are în oferta sa comercială cinci motoare Euro VI care pot utiliza biodiesel FAME, precum și două motoare pe gaz.

În plus, Scania spune că ambele sale soluții cu bioetanol precum și soluțiile hibride vor fi introduse, în curând. Producătorul din Sodertalje este al doilea producător european care își certifică gama de motoare Euro VI pentru motorină HVO, după Volvo Trucks, cealaltă companie suedeză de camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button