ȘtiriUtilitare ușoare

Motorul Ford EcoBlue 2.0 a fost certificat pentru motorină HVO

Motorul diesel Ford EcoBlue 2.0 care echipează gama de vehicule comerciale Transit a fost certifica pentru motorină HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).

Motorina HVO are la bază uleiul alimentar uzat care poate fi procurat de la restaurante sau chiar din gospodării, iar utilizarea sa în locul combustibilului diesel tradițional duce la îmbunătățirea calității aerului.

Motorul Ford EcoBlue 2.0 a fost certificat pentru motorină HVO

Conform oficialilor Ford, gazele de seră pot fi reduse cu până la 90% comparativ cu folosirea motorinei. În același timp, vehiculele cu motoare diesel care folosesc HVO vor emite și mai puțin NOx, întrucât acest combustibil nu are în compoziție sulf.

În același timp, pe timpul iernii, datorită grăsimilor animale care se găsesc în acest tip de combustibil, motorul va porni mai ușor.

Uniunea Europeană a demarat campania RecOil pentru a colecta cât mai mult ulei alimentar uzat. În prezent, carburantul bazat pe HVO este comercializat la o serie de stații din Europa, în special în Scandinavia și în statele Baltice.

VEZI ȘI: Elveția vrea să mute transportul de mărfuri de dimensiuni mici în subteran (VIDEO)

La aceste stații, acesta poate fi cumpărat fie în stare „naturală”, fie amestecat cu motorina convențională.

Ford spune că a testat HVO pe motorul de 2.0 litri EcoBoost și acesta a funcționat fără probleme fără modificări. De asemenea, Ford asigură clienții că nu vor exista probleme mecanice cauzate de utilizarea acestui combustibil.

Iar în cazul în care vehiculul rămâne fără combustibil HVO, șoferul va putea alimenta oricând cu motorină clasică. Reprezentanții Ford au menționat că ambele tipuri de carburanți pot fi amestecate în rezervor fără să apară probleme mecanice.

Din aceeași categorie...

Back to top button