FeaturesUtilitare ușoare

MTM VW T6 E-motion prezentat la Geneva Motor Show

Geneva Motor Show este acel salon auto care aduce primăvara, nu numai meteorologic ci și în industria auto, acesta fiind printre cele mai importante saloane internaționale.

După perioada de acalmie din iarnă, cu toții suntem dornici de strălucirea soarelui de primăvară și de idei inovatoare. Pe această idee s-au prezentat la Geneva Motor Show și băieții de la MTM, care, pe lângă Audi-uri, s-au prezentat și cu două vehicule speciale din clasa utilitarelor ușoare.

Astfel, în parteneriat cu DIRKS group, MTM a expus în cadrul Salonului auto de la Geneva modelul VW Amarok V8 PASSION DESERT Edition, o bombă de pick-up bazat pe modelul STREET. Sub capota Amarok-ului de la MTM se ascunde un motor V8 TDI de 4.2 litri ce dezvoltă 410 CP și 930 Nm între 2.000 – 3.000 rpm. În aceste condiții, deșertul cu toate șopârlele și scorpionii lui ar trebui să se cutremure, atunci VW Amarok V8 PASSION DESERT este accelerat în blană. Monstrulețul ăsta accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde iar viteza maximă este de 240 km/h în funcție de alegerea anvelopelor și, spunem noi, de cojones.

Frânele au fost modificate astfel încât să facă față performanțelor, dimensiunea acestora fiind de 405mm x 36mm pe puntea față și 356 x 22mm pe puntea spate. Nu în ultimul rând, VW Amarok V8 PASSION DESERT este echipat cu anvelope de off-road de la Cooper cu dimensiunea 305/50 ZR 20, acestea fiind montate pe jante BBS 10 x 20 inch, conferindu-i lui DESERT un aspect pur și simplu sălbatic.

VEZI ȘI: MB Sprinter Extreme Concept, „unealta” perfectă de supraviețuire

Tot la Geneva, MTM a prezentat și o dubă, bine, nu orice dubă, ci VW T6 E-motion care se adresează unui public mai stilat după cum declară tuner-ul german. Astfel, “civilizatul” VW T6 E-motion este echipat cu un motor bi-TDi de 240 CP cuplat la o cutie de viteze S-tronic cu 7 trepte. Ingredientul special este motor electric montat pe putea spate ce produce 42 CP. În combinație, cele două unități de putere îi conferă “purtătorul de oameni” o putere totală de 282 CP și nu mai puțin de 1.100 Nm disponibil între 1.400 și 2.400 rpm. VW T6 E-motion ajunge la 100 km/h în 8.2 secunde și atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Întocmai ca la Amarok V8 DESERT, frânele au fost și ele modificate pentru a face față acestor performanțele suplimentare. VW T6 E-motion este încălțat cu anvelope Michelin Pilot Super Sport 275/35 ZR 20 montate pe jante Bimoto 9 x 20 inch ce-i dau un aspect musculos. În ciuda dimensiunilor sale, VW T6 E-motion este foarte agil și manevrabil.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button