ȘtiriTop News

Foarte multe camioane cu defecte depistate pe A7, în Germania

Foarte multe camioane cu defecte și șoferi care nu respectă distanța de siguranță între vehicule, acesta este bilanțul celor mai recente controle efectuate pe A2 și A7, în Germania.

Joi, 14 octombrie, timp de opt ore, poliția germană a efectuat un control al traficului greu pe autostrada A7 într-o parcare între Göttingen și Nörten-Hardenberg. La acțiune au participat 60 de ofițeri care au verificat documentele și starea tehnică a camioanele și autoutilitarele oprite.

Foarte multe camioane cu defecte depistate pe A7, în Germania

În total, au fost verificate 160 de camioane, din care 100 au fost depistate că aveau defecte. În majoritatea cazurilor au fost lucruri mărunte, precum lămpi sparte sau lipsa unor documente. Uneori, acestea erau atât de evidente, încât camioanele erau scoase din trafic până la remedierea problemelor.

Asta s-a întâmplat și cu un camion de 7,5 tone care transporta mărfuri periculoase neasigurate corespunzător și un camion încărcat cu bușteni a cărui greutate depășea greutatea totală admisă.

Control al distanței de siguranță între vehicule

De asemenea, poliția germană a derulat un control al traficului greu și pe A2, lângă Bad Nenndorf, în care accentul a fost pus pe respectarea distanței de siguranță între vehicule de minim 50 de metri. Oricine nu a respectat regulile și a fost prins mergând prea aproape de vehiculul din față a fost sancționat cu 105 euro. Laserul poziționat pe un pod de autostradă între Bad Nenndorf și Wunstorf a surprins zeci de șoferi de camion care nu au respectat distanța de siguranță.

VEZI ȘI: Landul Bavaria anunță mai multe controale la camioane

De asemenea, în timpul controlului pe A2 au fost depistate numeroase camioane care nu și-au asigurat suficient încărcătura. Doar aproximativ 10% din camioanele verificate aveau încărcătura asigurată corespunzător, a spus un purtător de cuvânt. Uneori amenzile au fost colectate direct, alți șoferi vor primi o notificare a amenzilor prin poștă.

Controalele au făcut parte dintr-o campanie de prevenire la nivel european, potrivit Ministerului de Interne al landului Saxonia Inferioară. Scopul este de a asigura mai multă siguranță pe drumuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button