Multi European Box de la Motis activ pentru plata taxei de drum în Germania

Multi European Box de la Motis activ pentru plata taxei de drum în Germania
Aparatul universal pentru plata taxelor de drum în Europa Multi European Box de la Motis a fost aprobat și testat pentru plata taxei de drum din Germania.

Odată cu obținerea certificatului „Suitability for Use” din partea Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) de către Telepass pe 26 martie 2019, aparatul Multi European Box de la Motis, care este bazat pe dispozitivul Telepass, a devenit activ începând cu 1 aprilie 2019 și în Germania.

Multi European Box de la Motis activ pentru plata taxei de drum în Germania

Astfel, pe lângă plata taxei de drum pe întreaga rețea de autostrăzi din Germania, aparatul Multi European Box este activ și în Belgia, Franta, Spania, Portugalia, Polonia, Italia, Austria, Danemarca, Suedia și Norvegia.

Multi European Box este un aparat dedicat Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), un nou standard european la care se aliniază toate statele membre.

Piața europeană a taxelor rutiere este în creștere, în special în Germania, cea mai importantă piață din Europa, unde rețeaua de drumuri supuse taxării pentru vehicule comerciale peste 7.5 tone s-a dublat datorită includerii tuturor drumurilor federale.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a fost aprobat cu majoritate de voturi în plenul Parlamentului European

Potrivit BMVI, potențialul global al pieței de taxe rutiere germane este de peste 7 miliarde de euro până în 2022, date fiind veniturile din taxe de 4.8 miliarde de euro în 2017.

Evident că, luxul de a utiliza un singur aparat de taxare costă, motiv pentru care vă recomandăm să fiți atenți la comisioanele percepute de firmele care oferă astfel de aparate. În general, acestea sunt mai mari ca cele ale furnizorului serviciului de taxare.

Follow #infotrucker