SigurantaȘtiri

Mulți șoferi nu cunosc sistemele electronice de asistență ce echipează camionul lor

Un studiu realizat de Automobil Clubul German (ADAC) și TÜV arată că șoferii profesioniști nu cunosc sistemele electronice de asistență ce echipează camionul lor.

Șoferi profesioniști ar putea conduce mult mai în siguranță cu ajutorul sistemelor de asistență de la bord, dar mulți dintre ei nu știu că le au și nici cum se folosesc sau ce fac efectiv.

Mulți șoferi nu cunosc sistemele electronice de asistență ce echipează camionul lor

ADAC și TÜV au efectuat un studiu în rândul șoferilor de camion și au constatat că foarte mulți nu știu care sunt sistemele electronice de asistență cu care este dotat camionul pe care îl conduc. Mai mult, aceștia nu știu cum se folosesc și ce fac efectiv aceste sisteme de asistență.

Acest lucru a fost remarcat mai ales în cadrul companiilor cu flote de camioane mixte, așa cum au arătat reprezentanții ADAC și TÜV, în cadrul unui simpozion pe tema siguranței rutiere desfășurat la Nürburgring.

Reprezentanții ADAC au spus că toate aceste sisteme legate de siguranță ar trebui să fie disponibile în standard, iar șoferilor să nu li se permită să conducă modelele noi fără un instructaj prealabil care să certifice că au testat toate sistemele și știu cum se activează și cum funcționează.

VEZI ȘI: Un camion al echipei Renault F1 implicat într-un accident rutier în Ungaria

De asemenea, reprezentanții TÜV au scos în evidență că industria de transport s-a dezvoltat foarte mult, dar că infrastructura nu a ținut pasul cu această dezvoltare și că digitalizarea transportului rutier de mărfuri ajută, dar nu duce la o scădere a traficului.

Aceștia au subliniat încă o dată faptul că toate țările europene trebuie să lucreze la dezvoltarea rețelei de drumuri, a punctelor de alimentare și a locurilor de parcare cu condiții cel puțin decente pentru șoferii de camioane.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button