Bus

Multiple comenzi de autobuze electrice Volvo din Finlanda

Un total de 82 de autobuze electrice Volvo 7900 Electric vor fi livrate în trei locații din Finlanda: 61 în Helsinki, 13 în Joensuu și 8 în Savonlinna.

19 dintre autobuzele Volvo 7900 Electric pentru Helsinki vor fi articulate. Acestea vor putea fi încărcate rapid, la capăt de linie, fiind echipate cu pantograf. Celelalte 42 de autobuze vor fi încărcate doar peste noapte, la depou.

Multiple comenzi de autobuze electrice Volvo din Finlanda

Autobuzele vor începe să opereze în Helsinki în această toamnă. Mai devreme, din această vară, vor începe să circule cele 13 autobuze din Joensuu. Livrările autobuzelor din Savonlinna vor începe în 2023. Acesta vor fi primele autobuze electrice din oraș.

VEZI ȘI: Volvo Trucks, lider pe piața de camioane electrice din Europa în 2021

”Suntem încântați că într-o scurtă perioadă de timp am confirmat trei comenzi de autobuze electrice din Finlanda, în special de comanda din Helsinki, care devine cea mai mare comandă primită din această țară”, a declarat Anna Westerberg, președintele Volvo Buses.

”Susținem pe deplin orașul Savonlinna în primii săi pași spre electrificarea transportului public. Accelerăm ambițiile noastre în domeniul electromobilității și avem capacitatea și competența de a livra atât soluții pentru orașele mari, cât și pentru cele mici care doresc un transport curat și eficient”, a spus și Petteri Reku, Country Manager Volvo Buses Finlanda.

Din aceeași categorie...

Back to top button