BusȘtiri

Municipalitatea din Hamburg a comandat 20 de Mercedes-Benz Citaro electric

Hamburger Hochbahn AG a comandat 20 de unități Mercedes-Benz Citaro electric, primele două unități urmând a fi livrate înainte de sfârșitul anului 2018.

Prima comandă pentru noul Mercedes-Benz Citaro electric a fost plasată chiar înainte de premiera oficială, demonstrând astfel că operatorii de transport investesc multă încredere în mobilitate electrică în transportul public urban.

Municipalitatea din Hamburg a comandat 20 de Mercedes-Benz Citaro electric

Hamburger Hochbahn AG consideră că autobuzele urbane sunt piatra de temelie în ceea ce privește dezvoltarea unei flote complet ecologice. Din 2020, Hamburger Hochbahn Ag planuiește să achiziționeze exclusiv autobuze electrice.

Producția de serie pentru noul Citaro electric va începe la sfârșitul acestui an.

Autobuzul impresionează prin randamentul energetic excelent, care se bazează pe un sistem unic de gestionare a temperaturii.

Acesta reduce consumul de energie, mărind astfel durata de operare. De exemplu, pentru încălzirea habitaclului este utilizată o pompă de căldură foarte economică.

Structura modulară a bateriilor este, de asemenea, dezvoltată dedicat pentru Citaro. Bateriile au o capacitate de până la 243 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață. La scurt timp după demararea producției de serie a Citaro, vor deveni disponibile și alte variante, permițând inclusiv încărcarea intermediară a autobuzului în timpul utilizării.

VEZI ȘI: Scania susține noile reglementări UE privind reducerea emisiilor de CO2 ale camioanelor

Noul autobuz urban cu motor electric are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional. Citaro a înregistrat vânzări de peste 50.000 de unități pe parcursul a două generații și este prezent în aproape toate marile orașe din vestul și centrul Europei.

Hamburger Hochbahn AG operează 111 rute cu aproape 1.000 de autobuze, care transportă aproximativ 212 milioane de pasageri pe parcursul unui an.

Mercedes-Benz și Hamburger Hochbahn AG au în palmares un parteneriat de succes, activ de mai multe decenii. În 1997, operatorul de transport Hamburg a fost unul dintre primii clienți pentru prima generație a revoluționarului autobuz Mercedes-Benz Citaro cu podea joasă.

Până în prezent, Mercedes-Benz a livrat peste 1.000 autobuze Citaro către Hamburg. De la dezvoltarea comună a autobuzului articulat, acum mai bine de 40 de ani, până la utilizarea autobuzelor Citaro FuelCELL și FuelCELL Hybrid în Hamburg – Mercedes-Benz și Hamburger Hohcbahn AG alimentează progresul inovației tehnologice la nivelul transportului public.

Noul Mercedes-Benz Citaro electric a trecut printr-o serie vastă de teste, iar producția de serie va începe în acest an.

Din aceeași categorie...

Back to top button