ȘtiriUtilitare ușoare

Municipalitatea din Londra va testa Ford Transit Custom PHEV

Ford Europa a anunţat că a primit un grant de 4.700.000 lire sterline pentru a pune la punct 20 de dube Transit Custom PHEV.

Acestea vor intra în probe în toamna acestui an, la un număr de transportatori din Londra. Pe de-o parte, Sadiq Khan, primarul Londrei, se bucură că va avea un aer mai puţin „toxic” în oraşul său, iar ministrul industriei este satisfăcut că a mai „securizat” nişte locuri de muncă în Marea Britanie.

Municipalitatea din Londra va testa Ford Transit Custom PHEV

La rândul său, Ford, care oricum avea de gând în 2019 să lanseze pe piaţă această dubă în format hibrid cu posibilitatea de încărcare de la priză, mai economiseşte nişte bani pentru dezvoltare. Evenimentul din Londra face parte din iniţiativa Ford de a colabora cu primăriile marilor oraşe din lume – din motive evidente.

VEZI ŞI: Anvelopele Continental au fost definitorii pentru Kamaz în Dakar 2017

Evenimentele pot fi privite şi într-un sens ceva mai larg. Cu aproape doi ani în urmă, Ford anunţa că, în întreaga lume, din 2020-2021 vor fi oferite 13 modele de vehicule (Ford) electrice ori doar hibride, de la SUV-uri la Mustang, inclusiv ceva autonome. Pentru toate aceste noutăţi concernul american a alocat 4.500.000.000 usd (patru miliarde şi jumate). Vi se pare mult?

[perfectpullquote align=”left” cite=”Henry Ford declarație în New York Times, ianuarie 1914″ link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Într-un an sper să începem (împreună cu Edison) producţia unui automobil electric.[/perfectpullquote]

Anumite surse indică o investiţie de aproape un milion şi jumătate de dolari, echivalentul, astăzi, a circa 35 milioane usd, pentru achiziţia a 100.000 baterii nichel-fier de la Edison.

Versiunea electrificată urma să coste cam dublu faţă de cea cu motor cu ardere internă şi ar fi avut o autonomie de vreo 150 km. S-a schimbat ceva în 100 de ani?

Din toată povestea de atunci nu s-a ales nimic bun, doar soţia lui Ford, Clara a continuat să folosească un vehicul electric, cele cu benzină displăcându-i pentru zgomotul şi mirosul urât.

Morala: Nu credeţi întotdeauna ce citiţi sau vedeţi!

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button