Municipalitatea din Turda a achiziționat 20 de autobuze electrice SOR

Municipalitatea din Turda a achiziționat 20 de autobuze electrice SOR
Primăria Municipiului Turda a anunțat semnarea unui acordului-cadru pentru achiziția a 20 de autobuze electrice SOR, produse în Cehia.

Cele 20 de autobuze electrice SOR vor fi furnizate de Anadolu Automobil Rom în baza licitației publice cu finanțare europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, derulată de Primăria Municipiului Turda.

Municipalitatea din Turda a achiziționat 20 de autobuze electrice SOR

Autobuzele vor intra în serviciul public de transport din Turda, cel târziu la finalul anului 2019.

Cele 20 de autobuze electrice SOR au capacitate de transport medie și normală, sunt dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă, informare pasageri. Tot în baza acordului-cadru, furnizorul va livra și două stații de încărcare rapidă, respectiv branșamentul electric al acestora.

Autobuzele produse la fabrica SOR din Libchavy – Cehia au două lungimi: 10 unități de 9 m lungime și 10 unități de 11 m lungime.

SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, iar produsele lor au fost testate în cele mai grele condiții de exploatare.

În România, un autobuz electric SOR a fost în teste în mai multe orașe, rezultatele obținute fiind mai mult decât satisfăcătoare, autonomia reală urbană fiind de peste 250 km.

De altfel, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să facă traversarea Tranfăgărășanului, pe un traseu de aproape 300 de kilometri între Pitești și Sibiu.

VEZI ȘI: Scania a lansat un autocar alimentat cu gaz natural lichefiat (LNG)

Contractele subsecvente vor fi semnate începând cu luna decembrie 2018, până în luna aprilie 2019, în așa fel încât livrările tuturor autobuzelor să se încheie la finalul anului 2019.

Flota de autobuze și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local, care va începe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finanțare europeană se va construi și o nouă autobază modernă.

Anadolu Automobil Rom va realiza pe costurile sale instruirea personalului de întreținere și reparații, precum și autorizarea acestora pentru a efectua lucrări pe marca de autobuz contractată, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 15 zile de la livrarea autobuzelor, pentru:

– diagnosticare, întreținere și reparare sisteme mecanice;
– diagnosticare, întreținere și reparare sisteme electrice și electronice;
– întreținere reparare caroserie;
– instruire conducători auto;

Follow #infotrucker