Stiai ca

”Muzicanții din Bremen” pe o șosea din Anglia

Muzicanții din Bremen„, basmul fraților Grimm care ne-a fermecat copilăria, a devenit realitate pe o șosea din Anglia.

Doar că, de data aceasta, eroii nu mai sunt un măgar, un câine, o pisică și un cocoș, ci un cap tractor DAF care transporta în semiremorcă alte două camioane DAF și un pick-up Toyota Hilux.

Datorită reglementărilor relaxate privind înălțimea vehiculelor din Marea Britanie, astfel de combinații inedite sunt folosite adesea, mai ales în transportul de vehicule rulate destinate exportului.

Camionul din imagine, cu o înălțime totală de aproximativ 5 metri, a fost oprit în această săptămână de polițiștii din Derbyshire. Polițiștii au considerat că vehiculul este periculos pentru trafic, din cauza instabilității în curbe.

VEZI ȘI: Decathlon testează o copie chinezească a lui Tesla Semi

La un control mai amănunțit au fost descoperite defecțiuni tehnice atât la capul tractor, cât și la semiremorcă. Aceasta din urmă nu avea o inspecție tehnică periodică validă, ITP-ul fiind expirat de 3 luni.

Poliția a chemat inspectorii DVSA pentru a imobiliza vehiculul. Aceștia au interzis continuarea călătoriei și au inițiat procedurile administrative împotrive proprietarului camionului.

Din aceeași categorie...

Back to top button