Trailer

Nagel Group a integrat semiremorci frigorifice electrice în operațiunile sale

Nagel Group continuă să avanseze în direcția decarbonizării prin integrarea de semiremorci frigorifice electrice în operațiuniele sale.

Compania Nagel-Group a integrat patru semiremorci frigorifice electrice în flota sa de logistică alimentară, marcând un avans în direcția sustenabilității. Aceste vehicule inovatoare sunt proiectate să ofere o soluție de răcire care nu generează emisii și funcționează silențios.

Cele patru semiremorci frigorifice electrice vor fi utilizate în locații precum Hamburg, Reichenbach și Traiskirchen (Austria), facilitând transportul eficient al bunurilor alimentare, fie că sunt proaspete sau înghețate. Ele sunt dotate cu baterii de 43 kWh care le permit să opereze complet electric, eliminând necesitatea unei axe de recuperare sau a unui generator.

Mai mult, sistemul de refrigerare al semiremorcilor este proiectat să funcționeze autonom, indiferent dacă sunt sau nu atașate la un cap tractor sau neînsoțite.

VEZI ȘI: TIP Trailer testează o semiremorcă frigorifică cu agregat de frig alimentat cu energie solară

Unitatea de refrigerare a acestor semiremorci este capabilă să mențină temperatura dorită pentru până la 14 ore în cazul transportului de alimente proaspete și până la opt ore pentru cele congelate. Durabilitatea lor este estimată la un ciclu de viață de aproximativ 10 ani.

Jens Kleiner, COO al Nagel-Group, a subliniat importanța acestui progres, menționând că integrarea semiremorcilor frigorifice electrice reprezintă un pas important în demersul companiei de a furniza soluții logistice ecologice și adaptate viitorului.

Această inovație în domeniul refrigerării este rezultatul unei colaborări între producătorul german de semiremorci Krone și gigantul japonez Mitsubishi.

Din aceeași categorie...

Back to top button