Știri

Navistar și TuSimple au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea unor sisteme autonome de conducere pentru autocamioane

Compania americano-chineză TuSimple a semnat un parteneriat cu Navistar International, reușind astfel să își facă o intrare bună pe piața Nord Americană.

Conform contractului semnat de cele două companii, TuSimple ar urma să-i ajute pe cei de la Navistar să dezvolte o tehnologie de conducere autonomă de nivel 8 pentru autocamioane. Primele camioane Navistar echipate cu o astfel de tehnologie ar urma să ajungă pe piață în următorii patru ani.

Navistar și TuSimple au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea unor sisteme autonome de conducere pentru autocamioane

Viitoarele vehicule vor fi destinate piețelor din SUA, Canada și Mexic.

Mai mult decât atât parteneriatul dintre cele două companii este unul mult mai puternic. Conform acelorași surse, Navistar ar fi achiziționat un mic pachet de acțiuni în cadrul TuSimple.

„Tehnologiile de sine-stătătoare pătrund și în această industrie și au un impact puternic asupra afecerilor partenerilor. În urma acestui parteneriat cu TuSimple vom reuși, ca prin experiența pe care o deținem, să oferim tehnologii de sine-stătătoare de conducere autonomă”, a declarat Persio Lisboa, general manager în cadrul Navistar.

În ultimele săptămâni, cei de la TuSimple au anunțat o fuziune cu UPS, Penske Truck Leasing, Xpress și McLane.

VEZI ȘI: Controalele tehnice a camioanelor au dus la creșterea siguranței rutiere în Austria

„Scopul este să dezvoltăm o rețea națională digitală de rute care să coneteze sute de terminale. În acest fel vom reuși să deschidem operațiuni pe distanțe lungi cu costuri mai mici și cu un grad mai mare de sustenabilitate”, a declarat Cheng Lu, președintele TuSimple.

Din aceeași categorie...

Back to top button