Infrastructura

Nemții au reasfaltat 66 km de autostradă, pe 3 benzi, în nici 4 zile

Închiderea totală a autostrăzii A2 din Germania pentru reasfaltare, între Hanovra și Braunschweig (66 km), s-a încheiat astăzi la prânz, cu 6 ore înainte de termenul estimat de 4 zile.

Traficul în această direcție a fost închis complet joi, la ora 18:00, și trebuia să se reia astăzi, la aceeași oră. Totuși, ajutați și de vremea favorabilă, nemții au încheiat lucrările mai devreme, iar traficul a fost reluat la ora 12:00.

Nemții au reasfaltat 66 km de autostradă, pe 3 benzi, în nici 4 zile

Proiectul a fost unul experimental, în care închiderile parțiale, de câte o bandă pe rând, au fost înlocuite cu o închidere totală, dar pe o durată mai scurtă. În modul convențional, lucrările ar fi trebuit să dureze 2 luni.

Recordul ar fi fost și impresionant, dacă nu ar fi fost limitările fizice. Asfaltul nou a apărut încă de duminică, dar constructorii au trebuit să îl lase să se răcească până la o temperatură optimă pentru a suporta traficul intens.

VEZI ȘI: 26 de patroni și șoferi arestați în Spania pentru utilizarea de tahografe manipulate

Cum au reușit nemții să asfalteze în nici 4 zile o suprafață egală cu jumătate din cea a autostrăzii București – Ploiești. Datorită logisticii aproape perfecte, dar și a forțelor mobilizate. Aproximativ 300 de camioane au fost prezente simultan pe șantier, pentru a îndepărta asfaltul vechi sau a aduce noua mixtură.

După succesul experimentului, este de așteptat ca Germania să opteze mai des pentru astfel de acțiuni, dacă vor fi disponibile variante ocolitoare viabile. În cazul închiderii complete a A2 între Hanovra și Braunschweig, distanța suplimentară pe care au trebuit să o parcurgă camioanele a fost de aproximativ 45 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button