
BGL avertizează asupra riscului ca șoferii de camioane să refuze să mai muncească, în cazul în care condițiile de igienă din parcări și hub-uri logistice nu se îmbunătățesc.
Din ce în ce mai mulți șoferi de camioane sunt nemulțumiți de condițiile de igienă pe care le găsesc în parcările de pe autostradă, dar și în hub-urile logistice unde trebuie să încarce sau să descarce marfa. La toate acestea se mai adaugă și atitudinea de respingere, de parcă ar fi niște leproși.
Dirk Engelhardt, directorul Asociației germane de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL), a făcut un avertisment public și a cerut tuturor celor implicați să rezolve situația cât mai repede posibil pentru că altfel sunt șanse foarte mari ca șoferii de camioane să renunțe să mai urce la volan.
Reprezentantul BGL a solicitat ca acele companii care și-au pus la dispoziție spațiul logistic pentru a crea locuri de parcare să le ofere șoferilor și cele mai bune condiții sanitare pentru ca aceștia să aibă acces la toalete și dușuri, mai ales că în această perioadă există bugete federale alocate strict pentru așa ceva.
Restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au dus la închiderea a numeroase restaurante și spații de servicii de pe autostradă, iar asta a însemnat automat și închiderea toaletelor. În aceste condiții, în special seara și pe timp de noapte, șoferii de camioane nu au acces la toalete și dușuri, iar în contextul actual igiena personală este crucială.
De asemenea, cei de la BGL solicită clienților care au comandat acele transporturi sau care primesc marfa să le permită șoferilor acces la facilitățile sanitare pentru că șoferii trebuie să se simtă în siguranță atunci când fac aceste curse.
VEZI ȘI: DSLV nu vrea suspendarea temporară a taxei de drum din Germania
BGL a rediscutat această problemă cu Ministrul Transporurilor și a primit asigurări că lucrurile vor intra repede în normal. Operatorul Tank & Rast a dat încă o dată asigurări că în parcările și benzinăriile operate accesul la toalete și dușuri este gratuit șă că există și zone de unde șoferii de camion pot cumpăra gustări calde sau reci.
Directorul BGL a mai spus că în aceste momente în care societatea este dependentă de transportatori este anormal ca șoferii să nu beneficieze de condiții decente când vine vorba de nevoile personale și că mulți dintre ei ar putea renunța să mai plece în curse dacă simt că sănătatea le este pusă în pericol.