Ecofriendly

Nespresso folosește un camion electric cu hidrogen pentru livrări

Nespresso Elveția, alături de partenerul său logistic von Bergen SA, au început oficial să opereze un camion electric Hyundai XCIENT Fuel Cell, alimentat cu hidrogen ecologic.

Folosirea noului camion alimentat cu hidrogen face parte din strategia Nespresso de a-și reduce amprenta de carbon. Producătorul își propune ca până în 2022 să ajungă la emisii zero pe întregul lanț de aprovizionare al cafelei Nespresso, atât pentru clienții particulari, cât și pentru cei profesionali.

Nespresso folosește un camion electric cu hidrogen pentru livrări

Von Bergen este un membru activ al H2 mobility Switzerland, un grup de companii angajat în decarbonizarea transportului din Elveția prin introducerea camioanelor și stațiilor de alimentare cu hidrogen.

VEZI ȘI: Volvo a achiziționat producătorul elvețian de camioane electrice Designwerk

Von Bergen folosește pentru livrările Nespresso din Elveția un camion Hyundai XCIENT Fuel Cell. La sfârșitul anului trecut, Hyundai a livrat primele sale camioane cu hidrogen în Elveția.

Camioanele sunt oferite clienților printr-un sistem de leasing operațional de către Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), un joint-venture realizat în 2019 de Hyundai Motor Company și elvețienii de la H2 Energy.

Recent, compania a extins acel model de business și în Olanda. Următoarele etape sunt dezvoltarea unor rețele în Germania, Norvegia și Austria.

Hyundai Xcient Fuel Cell este echipat cu un motor electric capabil să livreze 350 kW și 3.400 Nm. Energia electrică necesară funcționării acestuia este obținută cu ajutorul a două sisteme de pile de combustie. Hidrogenul necesar procesului de electroliză este stocat în șapte rezervoare, cu o capacitate totală de 32,09 kilograme.

Conform oficialilor Hyundai, autonomia cu un singur plin este de circa 400 de kilometri. Pentru reîncărcarea rezervoarelor cu hidrogen, camionul are nevoie de circa 20 de minute.

Din aceeași categorie...

Back to top button