ȘtiriSustenabilitate

Nestle, Unilever și AB InBev, printre companiile care susțin utilizarea vehiculelor utilitare electrice

Mai multe companii, printre care și Nestle, Unilever și AB InBev, susțin utilizarea vehiculelor comerciale electrice pe drumurile din Europa.

30 de companii, printre care se numără și giganții Nestle, Unilever și AB InBev, au decis să facă o alinață care să susțină transportul ecologic în Europa.

Nestle, Unilever și AB InBev, printre companiile care susțin utilizarea vehiculelor utilitare electrice

Alianța s-a adresat Comisiei Europene și cere mai multe vehicule comerciale electrice pe drumurile europene. Scrisoarea a fost adresată lui Frans Timmermans pentru a susține vânzările de vehicule utilitare electrice pentru a suplini lipsurile despre care Comisia Europeană vorbește acum.

Există o presiune din ce în mai mare în sectorul de transport pentru emisii de CO2, cât mai mici la nivelul companiilor, dar în acest moment sunt foarte puțini constructori care au soluții.

Numărul mic de oferte și producția redusă fac ca situația transportatorilor să devină și mai dificilă.

Trecerea la vehicule comerciale electrice în sectorul de transport este o decizie bună pentru a combate poluarea cu CO2, însă în acest moment există companii pentru care singura soluție este aceea de a-și construi propriile vehicule.

„Avem o ambiție puternică și vrem ca până în 2050 să fim neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2. Pentru a putea face acest lucru, implementăm o serie de acțiuni”, a declarat Bart Vandewaetere, șeful departamentului de comunicare Nestle Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

VEZI ȘI: Camionul electric Nikola TRE va fi produs la Ulm în Germania

„De asemenea, trebuie să reducem emisiile de carbon ale departamentului de transport, dar în acest moment există o serie de limitări. Prin urmare, susținem un obiectiv de vânzare ambițios pentru a accelera absorbția mai multor vehicule cu emisii zero ajutați și ghidați de toți jucătorii din industrie”, a completat oficialul Nestle.

Nestle, Unilever și AB InBev, printre companiile care susțin utilizarea vehiculelor utilitare electrice

Va fi lansat și un fond de investiții dedicat pentru a sprijini noua infrastructură de încărcare pentru astfel de vehicule.

Obiectivele acestui fond vor fi propuse în 100 de zile. Mai mult decât atât, semnatarii solicită Uniunii Europene ca țina de reducere a emisiilor pentru 2030 să fie crescută la 55%, astfel încât, blocul european să devină neutru climatic până în 2050.

Din aceeași categorie...

Back to top button