Nevoie crescută de personal de specialitate în domeniul transporturilor din Germania

Nevoie crescută de personal de specialitate în domeniul transporturilor din Germania
Un raport al BAG arată că Germania are nevoie crescută de personal de specialitate în domeniul transporturilor.

BAG în acord cu BMVI a evaluat din nou condiţiile de lucru, respectiv situaţia calificărilor și a pieţei muncii pentru şoferii profesionişti, conducătorii de locomotive şi nave de transport intermediar de marfă.

Nevoie crescută de personal de specialitate în domeniul transporturilor din Germania

Pe fondul informaţiilor pozitive pe ansamblul economiei, transporturile germane raportează totuşi o continuă nevoie crescută de personal de specialitate. Această nevoie se adaugă unei tendinţe la fel de crescătoare a restrângerii numărului de personal de specialitate.

În ultima vreme în întreaga ţară s-a întâmplat de mai multe ori ca numărul de posturi disponibile pentru şoferi profesionişti şi mecanici de locomotivă să depăşească numărul candidaţilor şomeri în fiecare categorie.

Categoria profesională a mecanicilor de locomotivă are de altfel de mai mulţi ani în Germania cele mai multe posturi vacante. În domeniul transporturilor rutiere de marfă, lipsa de personal a dus la unele firme la imposibilitatea folosirii tuturor vehiculelor şi la necesitatea de a refuza contracte.

Nevoia acută de personal se reflectă şi în tendinţa de creştere a salariilor.

VEZI ȘI: Despre vehiculele propulsate de motoare electrice cu hidrogen

Bazele de calcul ale creşterilor salariale ale şoferilor profesionişti, mecanicilor de locomotivă şi căpitanilor de vapoare de marfă au fost în ultima vreme mai mari decât creşterile preţurilor de consum.

În toate grupele profesionale amintite a crescut parţial procentul de angajaţi străini, ceea ce a însemnat şi o creştere corespunzătoare a angajaţilor cu obligaţii de asigurări sociale.

Raportul periodic complet, care printre altele cuprinde rezultatele unui sondaj efectuat pe firmele de transport fluvial, asupra efectelor digitalizării asupra condițiilor de muncă, satisfacţiei la locul de muncă şi armonizării profesiei cu viaţa de familie îl găsiţi aici.

Follow #infotrucker