Niciun cetățean italian nu poate călători liber în Austria

Niciun cetățean italian nu poate călători liber în Austria
Austria a decis ca niciun cetățean italian să nu poate călători liber pe teritoriul său, cu excepția cazului în care acesta deține un certificat medical.

Toate conexiunile aeriene, feroviare și rutiere dintre Austria și Italia au fost suspendate, ca măsură de luptă împotriva epidemiei de coronavirus, a anunțat guvernul austriac.

Niciun cetățean italian nu poate călători liber în Austria

Astfel, niciun cetățean italian nu poate călători liber în Austria, cu excepția cazului în care acesta deține un certificat medical. De asemenea, transportul rutier de mărfuri rămâne deschis, dar cu restricții, ceea ce ar putea crește timpii de așteptare la frontiere.

VEZI ȘI: Transportatorii italieni le ce autorităților din Tirol să renunțe la toate celelalte restricții

Cetățenii austrieci din Italia pot intra în Austria, însă aceștia vor fi plasați sub carantină timp de 14 zile. Ministrul de externe din Austria îi sfătuiește pe cetățenii austrieci care se află în prezent în Italia să se întoarcă imediat.

O echipă mixtă de medici și forțe de ordine este activă încă de marți, 10 martie 2020, în punctul de trecere a frontierei Brenner și vor verifică temperatura corporală și documentele. De asemenea, persoanelor aflate în tranzit, care intră pe teritoriul Austriei, li se va verifica temperatura și li se vor fotografia documentele.

Controalele medicale la frontierele italiene se referă, de asemenea, la Passo Resia și Sillian/Prato Drava.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.