Sustenabilitate

Nikola a început testele cu modele Tre FCEV cu hidrogen (VIDEO)

Nikola Corporation a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul al treilea. În cadrul declarațiilor, Nikola a precizat și că a început testele cu modele Tre FCEV cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen.

Până în prezent, Nikola a construit 7 prototipuri Tre FCEV alfa, din care două au început testele în Ulm (Germania) și 5 în Phoenix (Arizona). Imagini cu modelul Nikola Tre FCEV, încărcat la aproximativ 37 de tone, făcând tururi de circuit, pot fi găsite aici.

Nikola a început testele cu modele Tre FCEV cu hidrogen (VIDEO)

În ce privește modelul electric cu baterii, Nikola Tre BEV este acum condus și testat pe drumurile publice. Până în prezent au fost construite 8 prototipuri gama, iar Nikola a început construcția camioanelor de pre-serie în Coolidge (Arizona).

Până în decembrie 2021, constructorul vrea să livreze dealerilor și clienților 25 de camioane Tre BEV de pre-serie. Acestea vor fi folosite în operațiuni reale ale clienților începând din acest an.

VEZI ȘI: Până la 25 de camioane electrice Nikola vor fi testate în Portul Hamburg

În rezultatele financiare din trimestrul al treilea, Nikola a mai anunțat că se așteaptă să plătească despăgubiri de 125 de milioane de dolari, în cadrul înțelegerilor legate de acuzațiile de fraudă ale fostului CEO. Compania a precizat că intenționează să recupereze aceste sume de la Trevor Milton.

De asemenea, Nikola a anunțat semnarea unui parteneriat pe termen cu lung cu LG Energy Solution. Acordul prevede furnizarea de celule de baterii pentru camioanele Nikola în perioada 2022-2029.

Din aceeași categorie...

Back to top button