Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului

Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului
Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului menajer, care va fi dezvoltat pe modelul Nikola Tre.

Compania de salubritate Republic Services, care are sediul în Phoenix, Arizona, la fel ca și compania Nikola, a comandat 2.500 de camioane electrice pe care vrea să le folosească pentru colectarea gunoiului menajer din zonă.

Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului

Noile vehicule ar urma să fie prezentate în 2022, când sunt programate și primele teste, iar în 2023 va începe producția de serie și vor fi făcute primele livrări. Reprezentanții Republic Service au declarat că pot crește comanda la 5.000 de unități, dacă există capacitate de producție.

Reprezentanții Nikola spun că acest camion va avea un motor de 1.000 CP și o autonomie de aproximativ 240 km. Pentru a face față solicitărilor, adică ridicarea a peste 1.200 de tomberoane pe tură, camioanele vor fi echipate cu baterii care au o capacitate de 720 kWh. Conform celor de la Nikola, baza pentru acest model, dezvoltat special pentru Republic Services, va fi modelul Nikola Tre.

Acest camion conceput special pentru ridicarea gunoiului menajer va respecta toate specificațiile necesare acestei activiăți în Statele Unite și va fi construit conform normelor în vigoare în această țară.

VEZI ȘI: Producătorul de autoutilitare Maxus intră pe piața din Germania

Trevor Milton, directorul executiv și fondatorul Nikola, spune că folosirea aceleiași platforme înseamnă o reducere de costuri semnificativă, dar în același timp este un pas înainte și pentru dezvoltarea modelului Tre.

Republic Services este a doua companie de salubritate ca mărime din Statele Unite.

Follow #infotrucker