ȘtiriUtilitare ușoare

Nikola Badger, primul pick-up cu pile de combustie pe bază de hidrogen

Americanii de la Nikola Motors au publicat primele imagini prelucrate digital cu viitorul pick-up al companiei, denumit Nikola Badger.

Nikola Badger este numele viitorului pick-up pregătit de americanii de la Nikola Motor Company, gata să înfrunte modelul Tesla Cybertruck.

Nikola Badger, primul pick-up cu pile de combustie pe bază de hidrogen

Așa cum deja ne-am obișnuit, cei de la Nikola Motors sunt adepții modelelor electrice, însă în locul bateriilor, americanii folosesc pile de combustie pe bază de hidrogen. Iar Nikola Badger nu face rabat de la această regulă.

Așa cum deja știți, sistemul de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen are la bază procesul de electroliză pentru realizarea energiei electrice necesare motoarelor electrice. În mod obligatoriu, sistemul include și o baterie de mici dimensiuni pentru stocarea unei cantități de energie, aceasta urmând să fie folosită în cazuri extreme.

Conform primelor informații publicate de reprezentanții companiei americane, viitorul pick-up va fi echipat cu un sistem de propulsie capabil să ofere peste 900 de cai putere.

VEZI ȘI: Camioane electrice cu hidrogen sunt mai profitabile decât cele cu baterii, spune CEO-ul Nikola

Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în circa 3 secunde, iar mulțumită rezeroarelor de hidrogen, autonomia va fi de aproximativ 1.000 de kilometri.

Autonomia a fost calculată conform standardului american EPA. În plus, Nikola își calcă pe orgoliu și anunță că nu exclude lansarea unui Badger cu baterii. În cazul acestuia din urmă, autonomia va fi de circa 500 de kilometri.

Anunțul producătorului american este lipsit de un lucru foarte important: anul lansării. Am scos în prim-plan acest lucru, întrucât Tesla Cybertruck și Rivian R1T sunt tot mai aproape de producția de serie, urmând să devină primele pick-up-uri electrice produse în masă.

Din aceeași categorie...

Back to top button