CamioaneGreenZone

Nikola începe testele cu versiunea electrică cu baterii a modelului Tre

Nikola a anunțat că va începe testele de drum cu versiunea electrică cu baterii a modelului Tre, produs în fabrica IVECO de la Ulm, Germania.

Nikola este un proiect gigant în industria de transport prin prisma soluțiilor de propulsie alternativă pe care le propune compania americană, care a anunțat că va începe testele de drum cu versiunea electrică cu baterii (BEV) a modelului Tre, încă din acest an.

Nikola începe testele cu versiunea electrică cu baterii a modelului Tre

În prezent, pe linia de producție a uzinei IVECO din Ulm, unde în trecut a fost produs IVECO Stralis, a fost amenajată o linie de montaj complet nou, pe care deja au fost produse primele cinci prototipuri ale versiunii elecrice cu baterii Nikola Tre.

VEZI ȘI: Schmitz Cargobull și Krone și-au dat acces reciproc la sistemele telematice

Primele livrări ale camionului electric cu baterii Nikola Tre sunt programate pentru 2021. Acestea vor avea o autonomie cuprinsă între 400 și 600 de kilometri, în funcție de pachetul de baterii, topgrafia zonei în care sunt utilizate și condițiile meteo.

IVECO și Nikola vor să revoluționeze transportul rutier, astfel că, până în 2023, vor avea gata și versiunea cu pilă de combustie pe bază de hidrogen, care va dezvolta 1.000 CP și va avea o autonomie de 1.100 de kilometri.

Nikola începe testele cu versiunea electrică cu baterii a modelului Tre
Primul prototip Nikola Tre 6×2 BEV produs la fabrica IVECO din Ulm

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button