Ecofriendly

IVECO, Nikola și OGE vor colabora pentru o rețea de transport de hidrogen

Obiectivul principal este de a susține achiziția de vehiculelor comerciale cu hidrogen, în Germania

IVECO, Nikola Corporation și OGE au anunțat că intenționează să colaboreze pentru a înființa o structură pentru transportul hidrogenului, printr-o rețea de conducte, de la sursele de producție la stațiile de alimentare.

Colaborarea dintre IVECO, Nikola Corporation și OGE a fost lansată cu intenția de a defini ulterior rolurile și responsabilitățile părților pentru a permite îndeplinirea obiectivelor. Open Grid Europe (OGE) este proprietarul și operatorul unei rețele de 12.000 km de conducte de gaz natural în Germania.

IVECO, Nikola și OGE vor colabora pentru o rețea de transport de hidrogen

Obievtivul principal al celor 3 parteneri este dezvoltarea soluțiilor de alimentare cu hidrogen în Germania, pentru a susține folosirea vehiculelor comerciale cu pile de combustie (FCEV).

”Hidrogenul și camioanele grele electrice cu baterii vor transforma ecosistemul de transport și actualele modele de afaceri. Colaborarea este un prim pas în crearea unei platforme de parteneriate care să transforme acest obiectiv într-o realitate în Europa”, a declarat Gerrit Marx, președintele departamentului Commercial & Specialty Vehicles al CNH Industrial.

VEZI ȘI: Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

”Nikola își propune să ofere un ecosistem complet legat de hidrogen, începând de la producție, distribuție și până la vânzare. Credem că această colaborare prezintă o soluție foarte convingătoare pe termen lung pentru distribuția de hidrogen, care să accelereze adoptarea tehnologiei FCEV în industrie”, a spus și Pablo Koziner, președintele departamentului Energy & Commercial al Nikola.

”OGE își propune să înființeze o infrastructură de transport al hidrogenului prin conducte de la sursele de producție la punctele de distribuție. Suntem mândri să jucăm un rol esențial în dezvoltarea stațiilor de alimentare și în decarbonizarea economiei”, a spus, la rândul lui, Thomas Hüwener, Chief Technical Officer al OGE.

Din aceeași categorie...

Back to top button