Nikola Motors vrea să schimbe complet sectorul de transport și semnează un parteneriat cu GM

Nikola vrea să schimbe complet sectorul de transport și semnează un parteneriat cu GM
Compania americană Nikola își propune să schimbe complet sectorul de transport și să-l transforme într-unul cu adevărat prietenos cu mediul înconjurător.

Mai mult decât atât, Nikola a anunțat și un parteneriat cu General Motors. În baza acestui parteneriat, General Motors va primi acțiuni în valoare de 2 miliarde de dolari în schimbul a mai multor acțiuni realizate pentru Nikola.

Nikola Motors vrea să schimbe complet sectorul de transport și semnează un parteneriat cu GM

Constructorul american ar urma să dezvolte, să valideze, să omologheze și să construiască Nikola Badger, primul pick-up al start-up-ului american. General Motors se va ocupa atât de fabricarea versiunilor cu baterii, cât și de producția variantei cu pilă de combustie pe bază de hidrogen. Conform primelor informații, viitorul pick-up va intra pe liniile de asamblare până la finalul anului 2022.

În urma acestui parteneriat, Nikola spune că urmează să evite în următorii zece ani cheltuieli de 4 miliarde de dolari cu bateriile și sistemele de producție. La această sumă se adaugă încă un miliard de dolari pentru dezvoltare și validare.

VEZI ȘI: Nikola a primit o comandă de 2.500 de camioane electrice pentru colectarea gunoiului

De asemenea, General Motors ar urma să devină furnizorul unic al bateriilor (în afara Europei) pentru toate camioanele Nikola din clasa 7/8.

„Nikola este una dintre cele mai inovative companii din lume. General Motors este unul dintre constructorii de top de la nivel global. Nu cred că ți-ai putea imagina un parteneriat mai bun de atât”, a declarat Trevor Milton, fondatorul și președintele Nikola.

Follow #infotrucker