Sustenabilitate

Nikola va construi stații de alimentare cu hidrogen în toată America de Nord

Producătorul de vehicule comerciale electrice Nikola a semnat un acord cu Opal Fuels pentru a construi și a opera o rețea de stații de alimentare cu hidrogen în toată America de Nord.

Conform acordului preliminar, Nikola și Opal Fuels vor lucra pentru a dezvolta împreună tehnologia necesară pentru a accelera adoptarea vehiculelor comerciale electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Nikola va construi stații de alimentare cu hidrogen în toată America de Nord

De asemenea, cele două companii intenționează să exploreze utilizarea gazelor naturale regenerabile.

Inițial, Nikola și Opal Fuels se vor concentra asupra infrastructurii pentru companiile de transport private, înainte de a analiza dacă are sens să pună la dispoziția publicului ceva similar. Până în prezent, Opal a construit peste 350 de stații de alimentare cu gaz natural regenerabil.

VEZI ȘI: Amoniacul ar putea fi folosit pentru transportul hidrogenului

Anunțul vine la doar câteva luni după ce procurorii federali l-au acuzat pe fondatorul Nikola și fostul președinte executiv Trevor Milton de fraudă.

Printre alte acuzații, Securities and Exchange Commission (SEC) l-a acuzat pe Milton că a pretins în mod fals că Nikola produce hidrogen la un preț de patru ori mai mic decât cel al pieței.

Din aceeași categorie...

Back to top button