Camioane

Nikola Tre BEV, prezentat oficial în SUA. Cum arată IVECO S-Way electric

Compania americană Nikola a prezentat oficial versiunea finală a modelului Tre BEV (electric cu baterii), bazat pe un șasiu IVECO S-Way. Vânzările vor începe în acest an.

Premiera pentru piața americană a avut loc la expoziția ACT Expo Green Transport din Long Beach (California). Este pentru prima dată când autotractorul este prezentat în versiunea sa finală, fără niciun fel de camuflaj, dar și complet operațional.

Nikola Tre BEV, prezentat oficial în SUA. Cum arată IVECO S-Way electric

Modelul a trecut prin numeroase teste în SUA, fiind complet adaptat pieței locale, prin configurația axelor, ampatament și chiar iluminarea cabinei. Mai mult, conform standardelor americane, modelul bazat pe șasiul lui IVECO S-Way este considerat a fi unul cu cabină de zi, specifică transporturilor pe distanțe relativ scurte.

Site-ul Nikola s-a modificat și el, anunțând începerea vânzărilor modelului Nikola Tre BEV. Acesta va avea o putere continuă de 645 CP și o putere de vârf de aproape 1.000 CP. Bateriile au o capacitate de 753 kWh, iar autonomia va ajunge până la 560 km (350 de mile).

VEZI ȘI: Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

Încărcarea rapidă a bateriilor, de la 10% la 80% din capacitate, se va face în doar 2 ore, la o priză de 240 kW. La fel ca Volvo Trucks, Nikola va devansa și ea compania Tesla, care a amânat din nou începerea producției camionului electric Semi în SUA.

Modelul Nikola Tre va fi construit în Europa, la fabrica IVECO din Ulm (Germania), unde s-au fabricat și primele prototipuri. În prezent, Nikola construiește o fabrică și în SUA, unde va produce modelul Tre FCEV (disponibil din 2023) și Two FCEV (din 2024).

Din aceeași categorie...

Back to top button