Camioane

Nikola Two va circula în curând pe drumurile din Statele Unite

Propulsat cu hidrogen și echipat cu cele mai noi și inovatoare tehnologii, camionul Nikola Two va debuta în curând pe drumurile din Statele Unite.

Pentru dezvoltarea modelului Nikola Two, care este cu adevărat revoluționar, inginerii Bosch din Statele Unite și Germania au investit peste 220.000 de ore de muncă pentru a pune în practică viziunea companiei americane Nikola Motor Company de a dezvolta un camion propulsat cu hidrogen.

Nikola Two va circula în curând pe drumurile din Statele Unite

Practic, totul la noul model Nikola Two a fost dezvoltat în jurul noului sistem de propulsie pe hidrogen. Astfel, pe acest model a fost implementată, în premieră mondială, prima punte electrificată pentru vehicule comerciale grele, care înglobează în aceeși unitate motorul, electronica și cutia de viteze.

În parteneriat cu compania Mekra Lang, Bosch a dezvoltat și un sistem de camere care înlocuiește oglinzile laterale clasice. În funcție de situații, sistemul ajustează imaginile transmise pentru ca șoferul să aibă o vizibilitate mai bună pe autostradă, în oraș sau pe timp de noapte.

Camionul este echipat cu numeroase funcționalități pentru care este nevoie de o putere de calcul enormă. Și aici unitatea centrală, Vehicle Control Unit (VCU), a fost dezvoltată și proiectată de Bosch. Aceasta permite, printre altele, update-uri Over-the-Air sau monitorizare în timp real. Cu ajutorul modulului VCU camioanele pot fi exploatate fără să existe timpi morți.

Nikola Two va circula în curând pe drumurile din Statele Unite

O altă soluție inovatoare disponibilă pe camionul Nikola Two este sistemul Perfectly Keyless, dezvoltat tot de Bosch. Prin intermediul acestui sistem, vehiculul poate fi controlat în întregime digital. Prin intermediul unei aplicații se poate gestiona planul de transport, șoferul care are dreptul să conducă mașina, ruta și programul de condus.

VEZI ȘI: Asociațiile germane de transport agreează planul de redresare propus de guvern

O dată instalată aplicația pe telefonul mobil, aceasta permite accesul în camion și la toate funcțiile acestuia. Camionul este echipat cu o serie de senzori care detectează telefoanele pe care este instalată aplcația Perfectly Keyless. Când șoferul se apropie de camion, aplicația deblochează ușile și toate celelalte sisteme de vin funcționale.

Nikola Two va circula în curând pe drumurile din Statele Unite

În momentul în care șoferul se îndepărtează de vehicul, totul se închide automat fără ca șoferul să fie nevoit să facă ceva.

Toate inovațiile de pe modelul Nikola Two sunt disponibile pentru moment doar pe piața americană, dar prin intermediul celor de la IVECO pe piața europeană va fi lansat modelul Nikola Tre, o versiune electrică a modelului S-Way, care ca avea cu siguranță o serie de tehnologii disponibile de la Nikola Two.

Din aceeași categorie...

Back to top button