Tehnologie

Nikola va achiziționa producătorul de baterii Romeo Power

Nikola Corporation a ajuns la un acord definitiv pentru achiziționarea producătorului de baterii Romeo Power, prin schimb de acțiuni.

Cu sediul în Cypress (California), Romeo este o companie specializată în proiectarea și producerea modulelor și pachetelor de baterii litiu-ion pentru vehicule comerciale.

Nikola va achiziționa producătorul de baterii Romeo Power

Ca cel mai mare client al Romeo Power, Nikola așteaptă ca achiziția să aducă îmbunătățiri operaționale și reduceri de costuri semnificative pentru producția de baterii necesare camioanelor electrice.

”Romeo a fost un furnizor valoros pentru Nikola și suntem încântați să profităm și mai mult de capacitățile lor tehnologice, pentru a accelera dezvoltarea platformelor noastre”, a declarat Mark Russell, CEO al Nikola.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

”Achiziția reprezintă o evoluție naturală a relației noastre cu Nikola. Produsele noastre oferă oferă o mare densitate energetică, necesară vehiculelor grele, combinată cu siguranță maximă și software-ul pentru managementul bateriei”, a spus și Robert Mancini, președintele consiliului de directori al Romeo Power.

Concentrarea pe un singur produs va aduce economii anuale de până la 350 de milioane de dolari până în 2026, din costurile pentru producerea bateriilor. Tranzacția totală este aproximată la 144 de milioane de dolari, reprezentând 4,5% din acțiunile Nikola. Se estimează ca tranzacția va fi încheiată înainte de finalul lui Octombrie 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button