Nikola va deschide cel mai avansat laborator pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen

Nikola va deschide cel mai avansat laborator pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen
Start-up-ul american Nikola a anunțat că va deschide cel mai avansat laborator pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Conform reprezentanților Nikola, mai multe detalii despre acest proiect vor fi făcute publice în cadrul următorului eveniment de prezentare pregătit de americani.

Nikola va deschide cel mai avansat laborator pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen

Compania Nikola a semnat un contract de 16 milioane de dolari pentru achiziționarea unor echipamente pentru a putea demara construcția laboratorului. Planul americanilor este ca în viitorul apropiat să investească câteva sut de milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Detaliile complete le vom afla în 16 aprilie, data evenimentului programat de americani.

„Este critic să ne mișcăm rapid și să avem cel mai bun echipament pentru a putea dezvoltat.

Prin ridicarea unui laborator propriu, Nikola va fi capabil să testeze și să valideze componentele sistemelor de propulsie cu pile de combustie într-un timp de două ori mai scurt comparativ cu cel necesar producătorilor de OEM-uri”, a declarat Mark Russell, președintele Nikola Motor Company.

VEZI ȘI: Creștere a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță în Germania

„Laboratorul va fi plin cu ingineri talentați în dezvoltarea sistemele de propulsie cu hidrogen, iar acest lucru este unul extrem de important pentru ca Nikola să devină o referință în segmentul camioanelor electrice echipate cu pile de combustie pe bază de hidrogen”, a completat oficialul Nikola.

În 16 aprilie, Nikola va prezenta și camionul Nikola Tre. Compania Nikola spune că acest camion va fi primul vehicul comercial greu dedicat pieței europene cu zero emisii poluante.

Modelul va folosi o pilă de combustie alimentată cu hidrogen de 120 kW și un set de acumulatori de 800 V DC pentru a stoca energia electrică produsă.

De asemenea, americanii spun că Nikola Tre va avea și capacitatea de a se conduce autonom, nivel 5. Producția de serie pentru noul model de camion va începe concomitent cu varianta dedicată pieței americane în anul 2022-2023.

Follow #infotrucker