Bus

Nobina comandă 55 de autobuze electrice Solaris Urbino 15 LE

Operatorul suedez Nobina a comandat 55 de unități Solaris Urbino 15 LE electric, care vor fi folosite pe rutele din jurul orașului Stockholm.

Nobina, operator care oferă servicii de transport de pasageri în toată Suedia, își continuă investițiile în mobilitatea sustenabilă. Filiala din Stockholm a plasat o comandă pentru 55 de modele cu trei axe Urbino 15 LE electric.

Nobina comandă 55 de autobuze electrice Solaris Urbino 15 LE

Autobuzele de 15 metri lungime sunt certificate clasa II și vor transporta pasageri în suburbiile capitalei suedeze. Livrările sunt programate pentru anul 2024.

”Suntem încântați să ne consolidăm poziția în segmentul intercity din Suedia prin acest parteneriat cu Nobina. Contractul este semnificativ deoarece implementează o soluție cu zero emisii în transportul peri-urban”, a declarat Javier Iriarte, CEO al Solaris Bus & Coach.

VEZI ȘI: Solaris va livra 130 de autobuze cu hidrogen în Bologna

Urbino 15 LE electric este un model cu trei axe și intrare joasă, care poate fi folosit atât ca autobuz urban, cât și interurban. El se bazează pe un motor electric central de 240 kW, alimentat de baterii Solaris High Energy cu o capacitate de peste 550 kWh. Astfel, autobuzul va putea opera toată ziua, cu încărcare pe timpul nopții.

Pentru siguranță maximă, autobuzul va fi echipat cu sistemul de asistență Mobileye Shield+. Modelele comandate vor avea 52 de scaune, inclusiv 8 pentru persoane cu mobilitate redusă, și un sistem de climatizare adaptat zonei nordice.

Din aceeași categorie...

Back to top button