In FocusȘtiri

Noi acțiuni de control a transportului de mărfuri în Germania

Într-una din cele mai recentă acțiuni de control a transportului de mărfuri din Germania au fost oprite 71 de camioane și au fost verificați 99 de șoferi.

Joi, 12 noiembrie, poliția de autostradă din Thüringen a derulat o acțiune amplă de control a transportului de mărfuri pe A38, în direcția de mers spre Leipzig, cu scopul de a depista în trafic camioanele cu probleme tehnice și șoferii care nu respectă timpii de muncă și odihnă.

Noi acțiuni de control a transportului de mărfuri în Germania

În total, în parcarea Kesselberg, au fost oprite  71 de camioane și au fost verificați 99 de șoferi, printre care și un șofer pentru care tribunalul din Kassel a emis un ordin care-i interzicea dreptul de a conduce pentru un an de zile.

În total, agenții de control au descoperit 16 șoferi care au încălcat legislația și au fost fie amendați pe loc, fie nevoiți să plătească o amendă cauțiune, dacă nu erau rezidenți germani, pentru a-și putea continua drumul.

Un alt șofer circula cu permisul suspendat, după ce a fost depistat pozitiv la substanțe interzise în timpul unui control pe aceeași rută din urmă cu o lună.

De asemenea, 9 șoferi au fost citați la tribunalul din Thüringen a pentru a prezenta documente legate de marfa transportată, de vehiculul pe care-l conduceau sau alte documente ale companiei. Acestea trebuie depuse în 10 zile, tribunalul din Thüringen urmând să emită în urma analizării acestora amenda finală pentru companiile în cauză.

VEZI ȘI: Două camioane electrice au cucerit în premieră mondială vârful Pikes Peak

Unui alt șofer i s-a interzis să-și continue drumul după ce s-a constatat că marfa nu era asigurată corespunzător. Acesta transporta mașini într-o remorcă și înălțimea totală a vehiculului era prea mare.

Noi acțiuni de control a transportului de mărfuri în Germania

De asemenea, au fost constatate și unele defecțiuni tehnice la sistemul de frânare. Șoferul a trebuit să solicite ale două vehicule pentru a transfera vehiculele transportate, după care a trebui să rezolve și problemele tehnice înainte să plece mai departe cu camionul în cauză.

În același punct de control a fost instalat și un radar pentru a depista șoferii care nu respectă viteza maximă de 60 km/h pe acest tronson. În total au fost înregistrate 91 de procese verbale cu depășiri ale vitezei, 23 de șoferi rămânând și fără permisul de conducere pentru o lună.

Din aceeași categorie...

Back to top button