ȘtiriTop News

Noi atacuri violente ale imigranților, la Calais (VIDEO)

În ultima perioadă s-a raportat o deteriorare a situației din Calais, iar finalul săptămânii trecute a adus o nouă escaladare a problemei, cu atacuri violente ale imigranților asupra camioanelor.

Vinerea trecută, zeci de bărbați tineri, înarmați cu pietre și diverse obiecte grele, au blocat autostrada care duce spre portul Calais. Și cu ajutorul unor obstacole plasate pe șosea, imigranții au oprit camioanele și au amenințat șoferii, în încercarea lor de a intra în remorci și a se ascunde printre mărfuri.

Noi atacuri violente ale imigranților, la Calais (VIDEO)

Un astfel de moment a fost filmat și de un șofer român. În film se văd două camioane care se opresc sub amenințarea imigranților, dar un al treilea încearcă să spargă barajul în viteză. Zeci de pietre au fost atunci aruncate spre acesta, iar multe dintre ele și-au atins ținta, făcându-l până la urmă pe șofer să oprească.

Camionul Volvo FH verde aparține companiei britanice EM Rogers. Transportatorul a postat imaginile cu camionul avariat, pagubele fiind estimate la 3-4.000 de lire. În plus, compania a trebuit să tracteze camionul și nu a putut să livreze marfa la timp.

VEZI ȘI: DAF confirmă că noua cabină va fi mai lungă

”Unul dintre camioanele noastre a fost atacat de presupușii solicitanți de azil. De oameni care vor să intre în țara noastră, pentru a profita de beneficiile pe care le acordăm”, se arată cu indignare în mesajul postat de EM Rogers. Din fericire, șoferul a scăpat nevătămat, deși a fost zdruncinat serios de această experiență.

Din aceeași categorie...

Back to top button