In Focus

Noi controale BAG care au vizat respectarea legislației privind cabotajul

Peste 900 de camioane verificate de BAG în cadrul acțiunilor de control de la finalul lunii septembrie, care au vizat respectarea prevederilor privind cabotajul.

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) a derulat în zilele de 29 și 30 septembrie ample acțiuni de control, în 41 de puncte diferite, care au vizat în principal respectarea prevederilor privind cabotajul, dar și a legislației privind salariul minim în Germania.

Noi controale BAG care au vizat respectarea legislației privind cabotajul

În cadrul acestor acțiuni au fost controlate centre logistice, depozite de marfă, dar și unele companii active în acest domeniu precum DHL, Hermes, Aldi sau porturile din Magdeburg și Tier. De asemenea, echipe de control au verificat situația în cadrul uzinelelor Mercedes-Benz și Bosch.

VEZI ȘI: Control rutier nocturn al traficului rutier pe autostrada A3, lângă Passau

La această acțiune au luat parte 138 de experți BAG însoțiți în fiecare punct de control de reprezentanți ai poliției, agenți vamali și inspectori de muncă. În total au fost controlate 982 de camioane. Din totalul de camioane verficate, 225 s-au aflat sub incidența legislației cabotajului, iar 70 au fost sancționate pentru încălcarea acesteia.

În urma proceselor verbale încheiate sau dat amenzi de 59.000 de euro, iar companiile pentru care lucrau camioanele care au încălcat legislația vor fi verificate și la sediul lor.

BAG au anunțat că până la finalul anului mai are programate cel puțin 3 astfel de acțiuni la nivel național.

Din aceeași categorie...

Back to top button