Pachet de MobilitateTop News

Noi prevederi ale Pachetului de Mobilitate transpuse în legislația olandeză

Mai multe prevederi ale Pachetului de Mobilitate au fost transpuse în legislația olandeză, începând cu 1 ianuarie 2024.

Începând cu 1 ianuarie 2024, Pachetul de Mobilitate a fost transpus în Legea privind transportul rutier de mărfuri (WWG) și în Regulamentul privind transportul rutier de mărfuri bazat pe aceasta, precum și în Decretul privind timpul de lucru în domeniul transporturilor.

De asemenea, tot de la 1 ianuarie, au intra în vigoare și modificări regulamentului Organizației Naționale și Internaționale de Transport Rutier (NIWO).

Una din principalele modificările intrate în vigoare la 1 ianuarie 2024 se referă la licențierea europeană a vehiculelor. Până la finalul lui 2023, în Olanda, cerința de licență se aplica vehiculelor cu o sarcină utilă mai mare de 500 kg. De la 1 ianuarie 2024, toate vehiculele cu o masă totală maximă admisă mai mare de 2.500 kg trebuie să dețină licență, indiferent dacă sarcina utilă este mai mare sau mai mică de 500 kg.

VEZI ȘI: Transporturile de bunuri cu risc fiscal monitorizate de ANAF prin GPS

Alte modificari importante se referă la echiparea obligatorie cu tahograf a vehiculelor de peste 2,5 t care efectuează transport internațional, la reputația directorului executiv, care trebuie luată în considerare atunci când se evaluează reputația companiei (ERRU), la reabilitarea unui manager de transport declarat nesigur, care poate fi făcută după doi ani și un nou examen de competență profesională, și la răspunderea în lanț pentru încălcări ale regulamentului în timpul prestării serviciilor de transport, dacă expeditorii sau subcontractanții au știut sau ar fi trebuit să știe acest lucru.

De asemenea, o altă modificare se referă la înmatricularea vehiculelor. Începând cu 1 ianuarie 2024, titularii de licențe europene trebuie să își înregistreze plăcuțele de înmatriculare active în registrul online al vehiculelor, deschis de NIWO în 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button