SigurantaȘtiri

Noi reglementări pentru camioanele extra-lungi în Germania

Începând cu 2020, sistemul de asistență la virare devine obligatoriu în Germania pentru camioanele extra-lungi, această măsură fiind luată pentru a creștere siguranța rutieră.

Germania face un pas înainte în ceea ce privește siguranța rutieră, introducând ca obligatoriu sistemul de asistență la virare pentru camioanele extra-lungi.

Noi reglementări pentru camioanele extra-lungi în Germania

Ministerul Transportului și Infrastructurii digitale (BMVI) a decis că începând din 2020 toate ansamblurile de vehicule comerciale ce depășesc lungimea standard (simple sau compuse) să fie echipate obligatoriu cu sisteme de asistență la virare.

VEZI ȘI: Hyundai va livra primele 50 de camioane cu hidrogen în Elveția în 2020

În plus, începând cu 2 octombrie, BMVI a extins rețeaua de drumuri pe care acest tip de camioane pot circula în funcție de solicitările fiecărei regiuni în parte și de nevoile de transport.

Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor, a motivat decizia spunând că în legislația Uniunii Europene nu există reglementări în ceea ce privește camioanele extra-lungi și pentru că siguranța rutieră este o prioritate s-a decis implementarea obligativității echipării acestora cu acest sistem de asistență la virare la nivel național.

BMVI a mai operat unele modificări în legislație, iar acestea sunt cele mai importante:

  • Peste 450 de rute au fost incluse pe “lista pozitivă” care permite circulația acestui tip de camioane
  • Baden-Württemberg și Bremen deschid toate rutele pentru camioanele extra-lungi de Typ 1.
  • Au fost efectuate mici corecții privind lungimea totală și parțială a ansamblurilor: lungimea ansamblului Typ 1 a fost crescută de la 17.80 m la 17.88 metri, iar lungimea parțială maximă admisă până la o axă de lungime parțială de la 13.30 m la 13.38 metri.
  • Echiparea cu sisteme de asistență la virare și cu marcaje luminoase laterale este obligatorie pe drumurile din Germania pentru camioanele extra-lungi noi începând cu 01 iulie 2020, iar pentru cele înmatriculate înainte de 01 iulie 2019, aceste modificări se aplică începând cu 01 iulie 2022.

Camioanele extra-lungi sunt clasificate în Germania în 5 tipuri (Typ), conform imaginii de mai jos:Noi reglementări pentru camioanele extra-lungi în Germania

Din aceeași categorie...

Back to top button