Noi reguli impuse de Italia privind detașarea angajaților

Noi reguli impuse de Italia privind detașarea angajaților
După Germania și Franța, Italia impune și ea noi reguli privind detașarea angajaților, cu scopul de a preveni dumpingul social.

În Monitorul Oficial cu numărul 252 din 27 octombrie 2016 a fost publicat decretul Ministerului Muncii din 10 august 2016 privind noile proceduri ce urmează a fi puse în aplicare în cazul detașării angajaților, inclusiv pentru cei din sectorul de transport rutier și logistică.

Noi reguli impuse de Italia privind detașarea angajaților

Decretul prevede că, în cazul detașării transnaționale prestatorul de servicii trebuie să trimită o informare în termen de 24 de ore înainte de perioada de detașare, care, eventual, poate fi anulată în termen de 24 de ore cu o zi înainte de prima zi de detașare. Orice modificare ulterioară va fi comunicată în termen de cinci zile de la producerea noii detașări.

Declarația trebuie să fie completată conform modelului specific, anexă la decret, care va fi disponibilă pe site-ul Ministerului Muncii din Italia.

Inspectoratul Muncii va avea acces la informațiile conținute în fiecare declarație pentru a efectua controale. Decretul va intra în vigoare după 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

 

Follow #infotrucker