Noi reguli pentru șoferii de camion care intră din Polonia în Germania

Noi reguli pentru șoferii de camion care intră din Polonia în Germania
Noi reguli pentru șoferii de camion la intrare în Germania, după ce Polonia a fost clasificată zonă cu incidență ridicată de infecție cu COVID-19.

Polonia este una din țările europene puternic afectate de al treilea val al pandemiei de COVID-19, chiar dacă în ultimele zile numărul de noi infecții noi zilnice a fost sub recordul de 27.875, înregistrat în noimebrie 2020.

Noi reguli pentru șoferii de camion care intră din Polonia în Germania

Duminică, ministerul sănătății din Polonia a raportat 21,849 de noi infecții în ultimele 24 de ore și 149 de morți în același interval. În acest context, începând de duminică, 21 martie, Germania a clasificat Polonia ca zonă cu incidență ridicată de infecție cu COVID-19 și a introdus noi reguli de călătorie, inclusiv pentru șoferii de camion.

Intrarea din Polonia în regiunile Saxonia, Brandenburg și Mecklenburg-Pomerania de Vest este permisă numai cu un test COVID negativ. De asemenea, în cele trei state federale există unele excepții pentru lucrătorii din transport, inclusiv pentru șoferii de camion.

În Saxonia, excepțiile se aplică pentru transportul transfrontalier de mărfuri și persoane, cu condiția respectării măsurilor de protecție și igienă, pentru o ședere de maximum 72 de ore. Cu toate acestea, la intrarea în Germania trebuie prezentat un test COVID negativ în germană, engleză sau franceză. Aceasta înseamnă că este necesar un test de intrare de fiecare dată când treceți frontiera din Polonia în Saxonia.

Persoanele care s-au aflau într-o zonă de risc în ultimele 10 zile sunt obligate să se înregistreze online pe https://www.einreiseanmeldung.de înainte de a intra sau de a reveni în Mecklenburg-Western Pomeran (Germania). Dacă înregistrarea online nu a fost posibilă în cazuri excepționale, trebuie făcută o înregistrare pe hârtie.

VEZI ȘI: Germania extinde controalele COVID la granița cu Cehia și Tirol

Șoferii de camion sunt scutiți de obligația de a prezenta un test COVID negativ dacă șederea într-o zonă cu incidență ridicată a fost mai mică de 72 de ore și au fost respectate măsurile de protecție și igienă. De la mijlocul lunii martie, autoritățile din Mecklenburg-Western Pomerania au amenajat centre de testare la frontieră în Linken și Ahlbeck. Prețul unui test COVID este de 10 euro pentru navetiști și 20 de euro pentru oricine altcineva, inclusiv pentru șoferii de camion.

În Brandenburg, șoferii de camion trebuie să se înregistreze online dacă anterior au stat peste 24 de ore într-o zonă cu incidență ridicată. Dacă au stat într-o zonă de risc mai puțin de 24 de ore, ca parte a traficului de frontieră, sau călătoresc prin Germania și o părăsesc în mai puțin de 24 de ore, aceștia sunt exceptați de la înregistrarea online.

De asemenea, șoferii de camion sunt exceptați de obligația testării dacă au fost într-o zonă cu incidență ridicată mai puțin de 72 de ore sau vor sta în Germania pentru maxim 72 de ore. Aceleași reguli se aplică și în cazul carantinei.

Autoritățile din Brandenburg au în plan să amenajeze trei centre de testare COVID în Frankfurt (Oder), pe autostrada A12 și în Guben (Spree-Neisse).

Follow #infotrucker