Noi restricții în zona LEZ a orașelor Anvers și Gent din ianuarie 2020

Noi restricții în zona LEZ a orașelor Anvers și Gent din ianuarie 2020
Începând cu 2020, vor fi introduse noi restricții de circulație în zona LEZ a orașelor Anvers și Gent, valabile pentru toate categoriile de vehicule.

Zona LEZ (Low Emission Zone) din Anvers, care cuprinde centrul orașului și cartierul Linkeroever a fost creată în februarie 2017 și implică restricții de circulație pentru anumite categorii de vehicule.

Noi restricții în zona LEZ a orașelor Anvers și Gent din ianuarie 2020

Restricțiile în ceea ce privește accesul în zona LEZ sunt valabile, de la începutul anului viitor, pentru toate categoriile de vehicule, de la mașini mici, la autobuze, vehicule comerciale ușoare și camioane.

VEZI ȘI: Top 10 cele mai poluatoare companii din Europa în 2018

Aceleași restricții vor intra în vigoare și în orașul Gent care, tot de la 1 ianuarie 2020, va avea și el o zonă LEZ. Pentru a putea intra în această zonă cu o mașină diesel, fără plata unei taxe, aceasta trebuie să respecte normele de poluare de minimum Euro 5.

Mașinile pe benzină, gaz sau GPL trebuie să respecte standardul de minimum Euro 2, iar mașinile cu motoare diesel cu norma Euro 4 vor plăti o taxă anuală, iar cele Euro 3 sau mai mici pot intra contra unei taxe de 35 de euro pe zi.

Cei care ajung în cele două orașe cu mașini înmatriculate în alte țări sunt obligați să se înregistreze pe o platformă online sau la un automat unde se poate achita această taxă de mediu.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.