LogisticaȘtiri

Noi rute intermodale din Italia spre Germania și Olanda

Din dorința de a se pune la adăpost în eventualitatea luării unor decizii de către Austriei ce i-ar putea afecta economia, Italia deschide noi rute intermodale.

Una din cele mai recente rute lansate aparține companiei olandeză de transport și logistică Neele-Vat Logistics și Hupac, aceasta conectând portul Rotterdam de orașul lombard Brescia.

Primul tren intermodal între terminalul portuar din Rotterdam și Brescia va fi lansat pe data de 13 iunie 2016. Inițial, serviciul va avea o frecventa de trei călătorii pe săptămână, în ambele direcții, însă compania olandeză dorește să introducă cinci călătorii pe săptămână în ambele direcții.

Noi rute intermodale din Italia spre Germania și Olanda

Italia este o destinație importantă, în special pentru transportul în regim de grupaj, astfel că, olandezii doresc să consolideze conexiunea intermodală. Compania a ales Brescia ca punct în Italia deoarece aceasta se află la jumătatea distanței dintre Verona și Milano. În plus, compania olandeză se așteaptă ca după deschiderea transportului intermodal, traficul prin tunelul de cale ferată Gotthard, recent deschis.

Pentru acest serviciu, Neele-Vat Logistics a achiziționat cincizeci de unități de marfă, inclusiv remorcile intermodale și containere.

Un nou tren între Milano și Duisburg
Compania feroviară Hannibal, parte a grupul Contship Italia, a lansat pe 6 iunie 2016 o legătură intermodală între terminalul din Milano și terminalul german Melzo.

VEZI ȘI: Renault Master primește motorizare Euro 6

Trenurile pleaca de trei ori pe săptămână între terminalul Melzo al Contship Group și terminalul Duisburg Hohenbudberg. Plecările înspre și dinspre Italia sunt lunea, miercurea și vinerea, ora limită de livrare a unităților de marfă fiind 18:45.

În prezent, trenurile acceptă numai containere de schimb, dar în viitorul apropiat acestea vor accepta și semiremorci până la standardul P386.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button