Noi sectoare de drum taxabile în Polonia de la 1 septembrie 2014

Vă aducem la cunoştinţă că începând cu 1 Septembrie 2014, vor fi incluși în sistemul de plată ViaToll din Polonia încă 206 km de autostrăzi, drumuri express și naționale!

Noile port, iuni taxabile sunt: drumul nat, ional 90, drumurile express S8, S14, S19 s, i sect, iuni din autostrăzile A1 s, i A4. O a doua etapă de extindere a ret, elei de drumuri taxabile este planificată pentru 01 octombrie 2014 s, i va cuprinde aproximativ 58 de km de drumuri, inclusiv sect, iuni selectate din autostrăzile A1 s, i A4.

Noi sectoare de drum taxabile în Polonia de la 1 septembrie 2014

Începând cu luna iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plată electronică a taxelor cu ajutorul dispozitivelor viaTOLL, sistem ce vizează toate autovehiculele cu o masă maximă admisă mai mare sau egală cu 3.5 T sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Pentru fiecare dintre aceste vehicule este obligatore utilizarea a câte un dispozitiv de plată viaTOLL. Sistemul taxelor de drum ViaToll funcţionează pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosită în Cehia şi Austria. Valoarea taxei de drum se calculează în funcţie de categoria de drum pe care se circulă (clasa A, S, GP şi G), tipul şi greutatea vehicului, clasa de emisie.

Nu se taxează TVA la plată taxei de drum prin sistemul electronic de plată viaTOLL.

Există două modalităţi de plată a taxelor de drum cu ajutorul dispozitivelor viaTOLL:
1. Sistemul pre–pay (preplată)
2. Sistemul post-pay (postplată)

Indiferent de modalitatea de plată a taxei de drum (sistem pre-pay sau post-pay), pentru fiecare dispozitiv achiziţionat vi se va solicita plata unui depozit de 120 PLN (30 EUR).

Dispozitivele pot fi achiziţionate de la orice Punct de Contact sau de Distribuţie viaTOLL. În acest moment sunt funcţionale aproximativ 180 de Puncte de Contact şi Distribuţie localizate de-a lungul drumurilor precum şi de-a lungul graniţelor poloneze incluzând PKN, Lotos şi BP. O listă completă a Punctelor de Contact şi Distribuţie poate fi găsită pe adresa: www.viaTOLL.pl.

Shell vă oferă posibilitatea plăţii taxelor de drum în Polonia prin metoda post-plată. Dispozitivele pot fi comandate prin Transport Service Group – euroShell. Ele vor fi ataşate cardurilor euroShell, contravaloarea aferentă taxelor de drum se va achita prin sistemul euroShell.

Pentru orice întrebare sau clarificare despre sistemul electronic de plată a taxelor de drum din Polonia nu ezitaţi să ne contactaţi la numărul de telefon: 021.627.19.49, prin e-mail la office@tsg-euroShell.ro sau să apelaţi reprezentanţii de vânzări.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.