ȘtiriTehnologie

Noi sisteme digitale testate de șoferii profesioniști cu ajutorul unui simulator mobil

Pentru prima dată, inginerii din cadrul departamentului de dezvoltare Daimler Trucks vor obține feedback din partea șoferilor profesioniști cu un simulator mobil.

Șoferii de camioane vor putea testa prototipurile viitoarelor meniuri digitale, precum și alte aplicații noi pregătite la nivelul simulatorului. Prototipurile au la bază o serie de sisteme disponibile în prezent pe Mercedes-Benz Actros.

Noi sisteme digitale testate de șoferii profesioniști cu ajutorul unui simulator mobil

Feedback-ul oferit de șoferi va merge direct către tehnicienii din cadrul departamentului de dezvoltare pentru implementarea corectă a viitoarelor sisteme digitale.

Simulatorul mobil al Daimler Trucks a fost montat într-un van, iar dezvoltatorii spun că se vor opri în zonele de odihnă de pe autostrăzi de-a lungul rutelor principale de trafic din zona orașului Stuttgart.

Simulatorul mobil permite experților Daimler să întâlnească șoferii în mediul lor obișnuit de lucru.

Pe de o parte, acest lucru asigură rezultate mai fiabile ale testelor, iar pe de altă parte, dezvoltatorii pot vedea cum reaționează mai mulți șoferi într-un timp mult mai scurt. Simularea utilizează tehnologia de realitate virtuală de ultimă oră cu modele 3D și senzori de măsurare.

VEZI ȘI: Trei șoferi de camion „arși” de un cadet al poliției germane

„Feedback-ul venit din partea șoferilor după încercările inițiale este pozitiv. Șoferii sunt mulțumiți de faptul că îi implicăm în mod activ în dezvoltarea sistemelor de operare pe care ei le folosesc în fiecare zi în munca lor”, a declarat Christian Ballarin, directorul departamentului de inginerie avansată pentru siguranță activă, conducere autonomă și conectivitate.

Un mare avantaj al laboratorului de testare mobilă este faptul că-i duce pe cei de la Daimler Trucks la șoferi și nu invers. Prin testul realizat în mediul lor de lucru, feedback-ul este și mai autentic, iar acest lucru reprezintă un avantaj major pentru activitatea de dezvoltare viitoare.

În timpul testelor, șoferii de camioane poartă ochelari 3D de realitate virtuală în care văd imaginea digitală a cabinei și se întâlnesc cu diverse situații de conducere. În plus, șoferii țin în mână, în mod fizic, volanul multifuncțional al camioanelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button