LubrifiantiȘtiri

Noi tendinţe pe piaţa uleiurilor auto

Comma Oil, liderul britano-brazilian în uleiuri de maşină şi substanţe chimice pentru întreţinerea autovehiculelor şi a vehiculelor comerciale, anunţă că tendinţa către autovehicule cu motoare mai mici şi eficiente, va fi în avantajul atelierelor şi al tehnicienilor auto, deoarece va duce la creşterea cererii pentru uleiuri mai rentabile, cu vâscozitate redusă. Acestea sunt previziunile Cosan Lubricants, deţinătorul cunoscutei mărci britanice Comma Oil, pe baza reglementărilor recente care prevăd luarea de măsuri pentru reducerea emisiilor şi creşterii eficienţei motorului de către producătorii auto.

Aceştia vor crea motoare mai mici care necesită uleiuri cu vâscozitate redusă, cu impactvassa în  eficientizarea consumului şi reducerea emisiilor şi, mai important, cresc marjele de profit pentru atelierele auto. Motoarele mai mici cu un număr mai mare de turaţii, solicită semnificativ uleiul de motor, fapt ce pune o mai mare presiune pe utilizarea unui produs corect, în caz contrar consecinţele fiind grave.

Noi tendinţe pe piaţa uleiurilor auto

Cosan subliniază că lipsa utilizării uleiului corect poate duce la impurificarea sau la necircularea acestuia în sistem, ceea ce produce avarii substanţiale prin blocarea canalelor şi a filtrelor din motor. Totodată, în 95% dintre cazuri, impurificarea sau necircularea uleiului poate deteriora iremediabil anumite piese, precum turbocompresorul.

Mike Bewsey, purtător de cuvânt al Cosan declară: „Este esenţial ca atelierele auto să conştientizeze oportunităţile de profit oferite de aceste reglementări. Pe măsură ce tot mai multe maşini sunt prevăzute cu motoare avansate şi eficiente în dotarea standard, ateliere auto vor trebui să fie prudente şi să recomande uleiul potrivit pentru vehiculul potrivit. Comma Oil and Chemicals susţine atelierele auto prin ghidul online de utilizare al produselor Comma, în funcţie de marca şi modelul vehiculului (www.CommaOil.com). Mai mult, toate produsele Comma sunt acoperite de Garanţia compatibilităţii în funcţie de piaţă”.

Recent Comma a adăugat două noi grade cu vâscozitate scăzută în portofoliul Performance Motor Oil (PMO), gam acoperă astfel nevoile a aproximativ 96% din piaţa auto românească. Noul grad complet sintetic Comma Voltech 0W-30 este disponibil în bidoane de cinci litri, iar gradul Comma Pro-NRG 0W-20 este disponibil în bidoane de patru litri. Cele două intrări din gama acoperă în România 7.350 de omisiuni de la diverşi producători.

Gama Comma PMO satisface toate specificaţiile curente ale ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile), acestea fiind constant actualizate pentru a reflecta progresele din tehnologia motoarelor şi reglementările privind emisiile. Fiecare recomandare Comma online este însoţită de garanţia de compatibilitate 100%, pentru a avea un plus de siguranţă.

Din aceeași categorie...

Back to top button