Utilitare ușoare

Noi versiuni de suprastructură pentru vanul electric MAN eTGE

În cooperare cu producători renumiți de suprastructuri, MAN Truck & Bus oferă noi versiuni pentru modelul MAN eTGE: caroserie de tip box, platformă sau basculantă.

Până acum, MAN eTGE a fost disponibil doar în versiuni Panel Van pentru transport de marfă, respectiv Combi pentru transport de persoane. Pentru o oferi clienților și mai multe opțiuni în segmentul vehiculelor comerciale ușoare electrice, MAN Truck & Bus, alături de carosieri cunoscuți, oferă eTGE și cu caroserie de tip box, platformă sau suprastructură basculabilă pe trei părți.

Noi versiuni de suprastructură pentru vanul electric MAN eTGE

Cu suprastructura de tip box, MAN eTGE are un spațiu de marfă cu lungime de 3.280 mm, lățime de 2.060 mm și înălțime de 2.000 mm (opțional 2.200 mm). Se obține un volum de marfă de 13,5 metri cubi, disponibil la o înălțime de încărcare de 1.050 mm. Accesul în spațiul de marfă se face cu ajutorul unei scări retractabile, cu 4 trepte. La interior există șine de ancorare a mărfii pe pereții laterali și cel frontal. Suprastructura dry cargo box este construită și montată de carosierul SPIER Fahrzeugwerk din Steinheim (Germania).

Noi versiuni de suprastructură pentru vanul electric MAN eTGE

A doua noutate din gama MAN eTGE deservește aplicații diferite: servicii municipale, construcții, grădinărit sau amenajarea peisajului. Aici, o platformă sau o suprastructură basculabilă pe trei părți sunt de multe ori cele mai căutate versiuni. MAN oferă acum asemenea vehicule în cooperare cu carosierul german Schoon Fahrzeugsysteme din Wiesmoor.

Platforma măsoară 3.255 mm lungime și 2.040 mm lățime. Pereții laterali rabatabili au o înălțime de 300 mm. În platformă sunt integrate 10 inele de ancorare, fiecare cu o capacitate de 500 daN. Pentru platformă, sarcina utilă este de 820 kg, iar pentru basculantă – 750 kg.

Noi versiuni de suprastructură pentru vanul electric MAN eTGE

Datele tehnice ale modelului MAN eTGE rămân neschimbate cu noile versiuni. Capacitatea bateriei este de 35,8 kWh, iar puterea motorului electric este de 100 kW (cuplu maxim instant de 290 Nm). Autonomia în ciclul WLTP este de 115 km, dar ea poate crește până la 120-130 km în utilizarea reală urbană, în funcție de condițiile de transport.

VEZI ȘI: MAN va testa folosirea de panouri fotovoltaice pe modelul electric eTGE

Un avantaj major al lui eTGE este gama extinsă de echipamente de siguranță și confort, de care beneficiază și noile variante. Echiparea standard include: asistență la frânarea de urgență, asistență activă la menținerea benzii de rulare, asistență la plecarea din rampă, faza lungă automată, detector de oboseală pentru șofer sau asistență la rafale de vânt lateral.

Senzorii de parcare față și spate garantează o manevrare sigură, în timp ce farurile și luminile de zi LED oferă o bună vizibilitate în orice moment. La capitolul confort, modelul electric ușor MAN vine cu sistem de infotainment MAN Media Van Navigation, Climatronic, volan multifuncțional și scaun pentru șofer Comfort Plus.

Pentru a facilita cât mai mult posibil tranziția către mobilitatea electrică, MAN oferă operatorilor de flote sfaturi de la experții MAN Transport Solutions. Printre altele, ei vor răspunde la întrebări despre planificarea resurselor, infrastructura de încărcare, managementul bateriei sau eficiența costurilor.

Operatorii vehiculelor electrice MAN se pot baza de asemenea pe suport profesional în ce privește servisarea. Echipele de service MAN sunt calificate special pentru întreținerea și reparația vehiculelor electrice, iar atelierele sunt echipate în mod corespunzător.

Din aceeași categorie...

Back to top button