Noile anvelope Michelin X Multi Energy pentru transport regional

Noile anvelope Michelin X Multi Energy pentru transport regional
Michelin a lansat noua gamă de anvelope X Multi Energy pentru transport regional cu dimensiunea 315/70 R22.5 și marcată cu 3PMSF, respectiv M+S.

În vederea completării gamei de anvelope pentru transport regional, Michelin a lansat anvelopa X Multi Energy, care, împreună cu X Multi, o înlocuiește pe X Multiway 3D, oferind operatorii de transport regional o economie de combustibil și kilometraj ridicat.

Noile anvelope Michelin X Multi Energy pentru transport regional

Lansată în 2017, anvelopa Michelin X Multi oferă un kilometraj cu până la 20% mai mare decât X Multiway 3D, în timp ce anvelope X Multi Energy este un complement ce oferă o economie de combustibil de până la 1.2 litri la 100 de kilometri parcursă față de X Multi Energy, respectiv 1.1 litri la 100 km parcurși față de media celor trei concurenți premium, conform VECTO, ceea ce înseamnă o economie de peste 3.000 de euro pe durata de viață obișnuită a unui camion (5-7 ani).

Cheltuielile cu combustibilul ocupă un loc important pe agenda tuturor companiilor de transport, însă, în mod surprinzător, puțini țin cont de faptul că anvelopele sunt responsabile de o treime din consumul de combustibil al unui ansamblu de marfă.

Mai mult, tendințele industriei sunt spre un transport mai ecologic, Comisia Europeană dezvoltând o strategie pentru reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2019 toți producătorii de camioane trebuie să declare emisiile de CO2 pentru vehiculele de peste 16 tone, iar de la 1 ianuarie 2020 pentru cele de până în 7.5 tone, vândute pe piața europeană, calculate conform instrumentului VECTO.

În cazul flotelor mari de marfă, acest lucru devine din ce în ce mai important, deoarece majoritatea documentelor și contractelor de licitație solicită o operațiune cu emisii reduse de CO2.

VEZI ȘI: Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks

Principalele inovații tehnice ale anvelopei Michelin X Multi Energy sunt: noua compoziție care contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice a vehiculelor și cele trei tehnologii aplicate de Michelin ultimelor generații de carcase, adică Infinicoil, Regenion și Powercoil.

Infinicoil este un fir de oțel continuu, cu lungimea de până la 400 de metri, înfășurat în jurul anvelopei care asigură o stabilitate mai mare a benzii de rulare, îmbunătățește consumul de carburant și crește durata de viață a anvelopei.

Tehnologia Regenion (rezultatul matrițelor metalice imprimate 3D) produce blocuri ale benzii de rulare regenerabile, care evoluează odată cu uzura anvelopei. Acest lucru menține raportul goluri al benzii de rulare și, prin urmare, capacitatea de eliminare a apei și aderența pe toată durata de viață a anvelopei.

Powercoil este noua generație de cabluri din oțel mult mai robuste și ușoare, care oferă o rezistență mai bună și reduc rezistența la rulare.

Utilizarea acestor tehnologii crește durata de viață a anvelopei, reduce încălzirea acesteia, îmbunătățește aderența pe asfalt umed sau a coperit cu zăpadă și oferă o rezistență mai mică la rulare.

Pentru moment, Michelin X Multi Energy este disponibilă în dimensiunea 315/70 R22.5.

Producătorul francez a ales aceasta dimensiune bazându-se pe cererea de piață din 2017 care a fost de 735.120 unități, din care peste 80% au fost în dimensiunea 315/70, reprezintând o creștere de 11% față de 2016.

Michelin X Multi Energy are ambele marcaje 3PMSF și M + S, care oferă un nivel ridicat de aderență în orice condiție meteorologică.

Ca urmare a rezistenței foarte scăzute la rulare și a consumului de combustibil, Michelin X Multi Energy este complet adaptată și omologată de toți producătorii de camioane de la sfârșitul anului 2017 și este disponibilă pe piața de înlocuire din aprilie 2018 în dimensiunea 315/70 R 22.5, atât pentru tracțiune, cât și direcție.

Follow #infotrucker