Știri

Noile camere radar din Anglia detectează și dacă șoferul utilizează telefonul la volan

Noile camere radar implementate în Anglia nu monitorizează doar respectarea limitei de viteză – ci și dacă șoferii utilizează telefonul la volan sau nu poartă centura.

Primele camere radar de nouă generație au fost implementate pe Gdynia Way, una dintre cele mai aglomerate rute spre Plymouth.

Noile camere radar din Anglia detectează și dacă șoferul utilizează telefonul la volan

Noile camere radar, însoțite de sistemul de cutii cu LED-uri, permit punctelor de monitorizare ale trafic să-i detecteze mai eficient conducătorii auto vitezomani sau pe cei care încalcă regulile rutiere.

Principalul avantaj al acestor noi camere este că tehnologia utilizată generează imagini de înaltă definiție, putându-se astfel detecta dacă un șofer utilizează telefonul la volan, nu poartă centura, mănâncă, bea sau fumează atunci când ar trebui să fie concentreze la drum.

Amenzi și sancțuni drastice
Toate cele scrise mai sus reprezintă încălcări ale regulamentului rutier din Anglia, iar amenzile nu sunt deloc mici în aceste cazuri.

În cazul în care sunteți surprinși cu telefonul mobil în mână, aveți toate șansele să primiți 6 puncte de penalizare și o amendă de 200 de lire sterline. Celor care au o vechime mai mică de de 2 ani li se suspendă dreptul de a mai conduce.

VEZI ȘI: Bosch propune pentru remorci o axă cu motoare electrice

De asemenea, poți primi 3 puncte de penalizare dacă telefonul sau navigația portabilă te incomodează să vizualizezi drumul sau nu-ți permite un control adecvat al vehiculului.

Poți ajunge în fața instanței în cazul în care ai fost condamnat pentru o infracțiune rutieră sau ai primit 12 sau mai multe puncte de penalizare în termen de 3 ani, respectiv în cazul în care primești o amendă maximă de 2.500 de lire sterline.

Din aceeași categorie...

Back to top button