Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție
Versatile și echipate cu cele mai noi tehnologii, noile camioane MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție.

Transportul de mărfuri în zonele urbane și în special în centrul marilor orașe sunt gestionate de companii specializate, fiecare având nevoi specifice în funcție de tipul de marfă transportată.

Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

Într-o perioadă în care consumatorii își doresc produse proaspete în permanență și să găsească tot ceea ce au nevoie în apropierea casei lor, volumul livrărilor a crescut considerabil.

În plus, creșterea sectorului de comerț online a crescut și mai mult solicitările, livrările trebuind făcute mai rapid și în volume mai mari. În același timp, livrările urbane trebuie să respecte anumite standarde în ceea ce privește protecția mediului și poluarea fonică.

Ținănd cont de toate aceste provocări, MAN Truck & Bus vine în ajutorul companiilor de distribuție cu o expertiză bogată în acest segment și cu noua generație de camioane MAN: MAN TGL, TGM și TGS.

Un nou post de lucru pentru șoferului
Munca șoferilor care lucrează în distribuție este foarte solicitantă. În afara faptului că trebuie să conducă, aceștia trebuie să încarce și să descarce rapid marfa în diverse puncte de livrare.

Cu siguranță au la dispoziție o serie de unelte și echipamente ajutătoare, dar la în final o mare parte din munca lor se face manual. Tocmai de aceea este foarte important ca vehiculul pe care-l conduc să fie conceput special pentru nevoile lor pentru a le ușura cât mai mult munca.

În acest sens,  MAN a acordat o atenție deosebită pentru postul șoferului atunci când a dezvoltat noua generație de camioane. Șoferul a fost în centrul atenției atunci când specialiștii de la MAN au conceput noua cabină. Astfel, camioanele stabilesc noi standarde în ceea ce privește ergonomia, facilitatea utilizării sistemelor de la bord, dispozitivele digitale și mai ales spațiile de stocare și de odihnă pentru șofer.

VEZI ȘI: Cabotajul rămâne o problemă pentru companiile germane de transport

Asta pentru că MAN a inclus în dezvoltarea camionului informațiile primite de la cei care conduc un camion. De la intrarea în cabină, la unghiul de deschidere de aproape 90 de grade al ușilor și până la poziția la volan, totul a fost studiat cu atenție pentru a oferi șoferilor cele mai bune condiții de lucru.

Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

La asta se adaugă și o serie de display-uri, dispuse în mod optim, pentru ca șoferul să aibă o vizibilitate foarte bună asupra drumului și asupra informațiilor de care are nevoie în timp ce se află la volan fără ai distrage atenția de la condus.

De asemenea, toate elementele de control sunt la îndemânâ, șoferul putând accesa toate comutatoarele și butoanele stând relaxat în scaunul său. Acest concept ajută șoferul, dar în același timp îmbunătățește mult și siguranța rutieră, șoferul fiind în permanență în control, fără ca atenția sa să fie distrasă de la ceea ce trebuie să facă.

Sisteme de asistență și siguranță
Confortul și ușurința utilizării noii cabine și a comenzilor sale sunt completate de o serie de sisteme de asistență și siguranță de ultimă generație, care sunt concepute pentru a face viața mai ușoară pentru șoferii modelelor TGL, TGM și TGS.

De la sistemul de asistență la frânarea de urgență (EBA), disponibil în standard, și până la sisteme de supraveghere de tip VAS sau Bird View (pentru imagini de 360 grade) care au fost dezvoltate special pentru șoferii care fac distribuție, modelele MAN TGL, TGM și TGS sunt concepute pentru a face față tuturor provocărilor din industrie.

Personalizare în funcție de nevoile individuale
Totuși, un camion care este folosit în industrie nu trebuie să răspundă doar nevoilor șoferilor ci și al contractorului. Pentru asta, MAN a invitat peste 300 de clienți la Munchen care s-au implicat în procesul de dezvoltare al noii generații de camioane, iar rezultatul este că modelele MAN TGL, TGM și TGS pot fi adaptate pentru toate nevoile individuale din acest segment.

Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

Conform cu motto-ul MAN “Simplifying business”, noua generație de camioane poate fi personalizată și adaptată nevoilor clienților în funcție de industria pentru care fac distribuție.

Partener puternic pentru clienții din distribuție
Pentru a se asigura că fiecare client din industria de distribuție găsește cele mai bune soluții pentru modelele TGL, TGM sau TGS, MAN a dezvoltat un nou configurator care în funcție de cerințele specifice suplimentare ale clientului poate oferi soluția ideală.

Cu așa-numita ofertă integrată, clientul primește nu numai un vehicul, ci o soluție de transport integrată dintr-o singură sursă, cu suport personal. Aceasta include coordonarea necesară cu carosierul, precum și oferte pentru servicii adecvate, cum ar fi finanțarea, garanția extinsă, contractele de întreținere și multe altele.

Multitudine de versiuni, tonaje și variante de cabină
Cu TGL (între 7.5 t și 12 t), TGM (între 12 t și 26 t) și TGS (între 18 t și 41 t), MAN oferă o gamă extinsă pentru orice furnizor de servicii, de la o companie de catering și până la o companie care face distribuție de mare tonaj.

MAN oferă cabine cu patru înălțimi și lățimi diferite pentru cele trei modele, acestea fiind potrivite pentru solicitările diverse din transportul de distribuție.

Un șasiu pentru fiecare tip de transport
Indiferent dacă trebuie echipat cu o cisternă, cu soluții frigorifice sau cu soluții de transport pentru băuturi, șasiuyl modelelor TGL, TGM și TGS vor îndeplini toate cerințele.

Cu o serie de ampatamente, înălțimi ale șasiului, axe și tipuri de suspensie diferite, vehiculele de la MAN pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice.

Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

Sisteme precum HydroDrive sau MAN ComfortSteering sunt disponibile pe noua generație de vehicule și asigură o manevrabilitate în siguranță totală. În plus, cu noua arhitectură a electronicii fiecare vehicul este echipat cu kit-ul de cabluri necesar pentru fiecare activitate, iar asta înseamnă o greutate scăzută, costuri mai mici de întreținere și eficiență crescută.

Motoare economice și ecologice
Noua gamă de motoare Euro VI Etapa D funcționează la potențialul maxim cu noua generație de vehicule. Acestea oferă o economie de până la 8%, comparativ cu versiunea Euro 6c și o reducere majoră în ceea ce privește emisiile de CO2. Aerodinamica îmbunătățită a cabinei joacă un rol foarte important atât în ceea ce privește reducerea consumului, cât și a emisiilor de noxe.

În afara sistemelor inovatoare de asistență, MAN echipează noua gamă de camioane cu o serie de motoare diesel cu 4 sau 6 cilindri care dezvoltă între 160 și 640 CP. Indicativele pentru noile motorizări sunt D08 (4.6 sau 6.9 litri), D15 (9.0 litri), D26 (12.4 litri) și D38 (15.2 litri).

Îmbunătățirea tuturor componentelor oferă un avantaj în perioada de garanție și post garanție reducând considerabil costurile de întreținere și service. De asemenea, noua generație de camioane MAN are sarcina utilă optimizată, ceea ce permite utilizarea în toate sectoarele, chiar și acolo unde greutatea totală a camionului face diferența.

Cutii de viteze optimizate pentru fiecare tip de transport
O altă componentă esențială este și cutia de viteze. Disponibilă cu 6 sau 12 viteze, cutia automată MAN TipMatic este disponibilă cu toate motoarele din gamă, iar setările hardware pot fi făcute în funcție de solicitările specifice din fiecare industrie. Există și programe precum Efficiency și Efficiency+ sau, opțional, MAN EfficientCruise, toate concepute pentru a ajuta șoferul și pentru a reduce consumul de combustibil.

MAN Connected CoDriver
Un camion eficient este important când vorbim de reducerea consumului, dar în același timp și șoferul trebuie instruit să folosească vehiculul la potențial maxim. Tocmai de aceea MAN susține șoferii și analizează o serie de date pentru a le îmbunătăți stilul de condus și a-i ajuta să conducă economic.

Sistemele MAN ProfiDrive și MAN Connected CoDriver sunt elemente care contribuie la instruirea șoferului, iar prin intermediul MAN DigitalServices se pot analiza datele și nota progresele făcute.

Totul vine de la MAN
Ca regulă generală, MAN oferă clienților din zona de distribuție tipul de caroserie specific direct de pe linia de asamblare prin programul MAN Individual care garantează acestora un standard ridicat în ceea ce privește fiabilitatea, dar și faptul că vehiculul corespunde tuturor normelor și prevederilor legislative.

Colaborări cu carosieri specializați
Cu noile vehicule comerciale TGL, TGM și TGS, MAN oferă o gamă variată de produse versatile concepute pentru transportul de distribuție. Pentru MAN, “Simplifying Business” înseamnă însă și oferirea de soluții complete de transport. MAN colaborează cu cei mai buni carosieri și împreună cu aceștia configurează remorcile, semiremorcile, platformele și orice alte sisteme de care are nevoie clientul.

Prin platforma digitală proprie ABBI carosierii și inginerii de la MAN pot schimba date și pot dezvolta vehiculul încă din faza de producție pentru a corespunde cu dorințele clientului final.

Servicii optime în garanție și post garanție
Serviciile oferite de MAN nu se opresc o dată cu livrarea unui model TGL, TGM sau TGS. Într-o industrie unde fiecare zi este o provocare, MAN vine cu o serie de servicii suport pentru clienți atât în perioada de garanție, cât și post garanție. Printre acestea se numără și MAN DigitalServices care funcționează cu pachetul RIO disponibil în standard și care ajută la analiza operațională a flotelor, sau serviciul MAN ServiceCare.

Rețeaua de service-uri MAN este disponibilă în 138 de țări cu peste 1.688 de unități. De asemenea, este disponibil și sistemul Mobile24 pentru intervenții de urgență.

Follow #infotrucker