Știri

Noile mașini BAG pot face numeroase verificări din mers

Noile mașini BAG, echipate cu antenă DSRC și radar, vor depista neregulile la folosirea tahografului și vor măsura instant înălțimea camionului.

Nu doar producătorii de vehicule sunt prezenți la IAA, ci și BAG, care a expus la Hanovra una dintre noile sale mașini de control în trafic, echipată cu tehnologie de ultimă generație.

Noile mașini BAG pot face numeroase verificări din mers

Cele mai importante echipamente noi sunt montate pe plafon. Aici avem o antenă care descarcă de la distanță date de la tahograf, un radar care măsoară dimensiunile camionului, precum și o cameră care citește automat numărul de înmatriculare. Lista de echipamente va include în viitor și un senzor de temperatură, montat sub bara spate a mașinii BAG.

Astfel, când o mașină BAG va depăși un camion, pe tableta montată în interior vor apărea o suită de date, precum numărul de înmatriculare, țara de înmatriculare, informații despre clasa de tonaj, informații despre cardul folosit, informații despre viteză de la tahograf, temperatura frânelor și anvelopelor sau dimensiunile exacte ale vehiculelor.

Ofițerii prezenți la IAA au prezentat înregistrarea unei inspecții asupra unei combinații mega, cu o înălțime totală de 4,17 m. Astfel, deși vehiculul poate părea a fi în regulă la o primă vedere, pe tableta din mașina BAG va apărea instant orice neregulă depistată.

VEZI ȘI: Șoferii care conduc periculos în Marea Britanie, identificați printr-o nouă metodă

Sistemul va fi completat de o nouă aplicație, care va urmări pas cu pas desfășurarea inspecțiilor. Odată depistată o neregulă, precum o anvelopă neconformă, inspectorii o pot documenta cu poze, care vor fi salvate automat în aplicație și vor deveni dovezi pentru viitoarele proceduri administrative.

Deocamdată, BAG are doar două mașini de acest tip, bazate pe vehicule VW Crafter. Planurile pentru anul viitor includ extinderea flotei de acest tip, astfel încât noile dispozitive ar putea deveni în curând o obișnuință pe șoselele germane.

Din aceeași categorie...

Back to top button