Camioane

Noile motoare Scania vor putea susține punți spate cu raport de transmisie sub 2,00

Scania va prezenta în noiembrie noile sale motoare diesel de 13 litri, care, conform informațiilor neoficiale, vor putea fi folosite împreună cu punți spate cu raport de transmisie sub 2,00:1.

Luna viitoare, Scania va lansa ultima sa gamă de motoare diesel, de 13 litri, dezvoltată împreună cu MAN. Clienții pot comanda deja camioane cu noile propulsoare, așa că zvonurile despre performanțele lor au început să circule.

Noile motoare Scania vor putea susține punți spate cu raport de transmisie sub 2,00

Cele mai interesante informații neoficiale sunt legate de performanțele punții spate pentru aplicațiile de transport pe distanțe lungi. Conform zvonurilor, Scania va fi primul producător care va introduce o punte spate cu un raport de transmisie mai mic de 2,00:1.

Un raport de transmisie atât de mic înseamnă turații foarte reduse la viteze de croazieră, deci și consumuri micșorate. Ele nu ar putea fi susținute însă decât de niște motoare cu un cuplu foarte mare, disponibil la turații foarte mici.

Până acum, Scania a anunțat oficial doar că noile motoare vor aduce reduceri ”substanțiale” ale consumului de carburant. Primele livrări de camioane actualizate sunt așteptate la mijlocul anului viitor.

VEZI ȘI: Limuzină Scania: cap tractor R730 6×2 cu cabină pentru echipaj

În ultimii ani, rapoartele de transmisie ale punților motrice au scăzut vertiginos. Mai întâi, ele au fost coborîte în jurul valorii de 2,5:1. În prezent, majoritatea producătorilor folosesc pentru autotractoarele pentru transport internațional rapoarte de transmisie de 2,2:1 – 2,3:1. Acestea permit rularea la 85 km/h cu o turație de aproximativ 1.000 rpm, foarte economică.

Zvonurile nu ne fac decât să așteptăm cu mai mare interes lansarea oficială, care va avea loc la mijlocul lunii noiembrie. Mai ales că Scania a anunțat și unele modificări la șasiu.

Din aceeași categorie...

Back to top button