ȘtiriTehnologie

Noile motoare V8 de la Scania sunt cu până la 10% mai economice

Scania a lansat o nouă generație de motoare V8 care reprezintă un nou standard de consum în segmetul motoarelor dedicate transportului greu.

Noile motoare V8 Euro VI sunt disponibile cu puteri de 520, 580 și 650 CP și vin cu un consum redus de carburant cuprins între 7 și 10% pentru clienții cu vehicule ce transportă greutăți combinate mari.

Noile motoare V8 reprezintă răspunsul Scania la tendința de creștere a industriei de transport spre camioane mai grele și mai lungi și marchează un nou standard în cadrul companiei suedeze.

Noile motoare de 520, 580 și 650 CP se alătură propulsorului de 730 CP, oferindu-le clienților o plajă largă de puteri pentru performanțe maxime pe șosea. Fiecare dintre V8-uri se caracterizează prin soluții tehnice avansate care contribuie la reducerea greutății, la creșterea disponibilității și la reducerea consumului de combustibil.

Angajamentul Scania față de transportul durabil se află în centrul noii oferte, dar motoarele sale V8 au contribuit întotdeauna la soluții eficiente de transport extrem. Suedezii s-au concentrat pe cele mai scăzute emisii de dioxid de carbon pe tonă transportată, deoarece sunt necesare mai puține camioane pentru a efectua aceeași cantitate de operațiuni de transport.

Încă de acum 50 de ani, de la introducerea pe piață a primului motor Scania V8, gama de motoare cu opt cilindri în V a fost favorită printre clienții mărcii atât pentru performanțe, cât mai ales pentru sunet și senzația la condus.

VEZI ȘI: Un Scania 142 cu peste 4.000.000 kilometri la bord perfect funcțional

Chiar dacă piața a fost invadată de motoare de înaltă performanță, niciunul nu a avut suficientă fiabilitate și atractivitate pentru a rivaliza poziția iconică pe care V8-ul produs de Scania îl are în fața șoferilor de camion în întreaga lume.

Cu această ultimă generație de motoare V8 Euro VI lansată, devine tot mai clar că Scania, spre deosebire de alte legende, nu se odihnește pe lauri.

Suedezii continuă să-și dezvolte soluțiile tot timpul pentru a rămâne în fruntea productivității, a atractivității, dar mai ales a plăcerii de conducere.

Din acest motiv, sperăm ca în cel mai scurt timp posibil, Scania să anunțe “cel mai puternic motor din lume”.

Cât despre ce conțin, vă lăsăm pe voi să descoperiți din clipul de mai jos.

Anatomy of a V8

A #ScaniaV8 engine is made up of 1,827 individual parts. This is all of them.

Din aceeași categorie...

Back to top button